EğitimGenelKıbrısManşetSiyaset

Meclis Başkanı Töre, RDÜ’yü ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Rauf Denktaş Üniversitesi’ni (RDÜ) ziyaret ederek yetkililerle görüştü.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığının KKTC’de eğitim faaliyeti gösteren üniversitelere başlattığı ziyaretler çerçevesinde yapılan görüşmede Töre, RDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak ve akademik kadrosunda yer alan öğretim görevlileri ile bir araya gelerek üniversite hakkında bilgi aldı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Prof. Dr. Bıçak: “Ziyaretten büyük mutluluk duyduk”

Ziyarette ilk sözü alan RDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Öğretmenler Günü’nde Meclis Başkanı Töre’yi ağırlamaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Bıçak konuşmasında Meclis Başkanı Töre’nin üniversiteye ismi verilen Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a duyduğu sevgi ve saygısını çok iyi bildiklerini dile getirerek her zaman iş birliği içerisinde çalışmalar yapmak arzusunda olduklarını vurguladı.

Prof. Dr. Bıçak, Meclis Başkanı Töre’yi gelecekte de ağırlamak istediklerini söyleyerek, Kıbrıs’ın yakın tarihini en iyi bile siyasetçilerden biri olarak bu bilgilerini üniversite öğrencilerine aktarmasını dilediklerini belirtti. Prof. Dr. Bıçak yakın zamanda üniversitenin Uluslararası İlişkiler ve Hukuk öğrencilerinin de dahil olacağı bir heyetle Cumhuriyet Meclisi’ne bir iade-i ziyaret düşündüklerini sözlerine ekledi.

Töre: “24 Kasım gibi önemli bir günde RDÜ’yü özellikle ziyaret etmek istedik”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında Rauf Denktaş’ın kendileri için büyük bir değer olduğunu ifade ederek, mücadeleci ruhuyla KKTC’nin kurulması ve ileriye taşınmasında çok büyük rolü olduğunu kaydetti.

Töre, Denktaş’ın birçok söyleminin kulaklarına küpe olduğunu belirterek bu sözleri her zaman kendilerine rehber edindiklerini söyledi.

Öğretmenler gününde Rauf Denktaş Üniversitesi’ni özellikle ziyaret etmek istediğini vurgulayan Töre, Denktaş’ın düşünce ve fikirlerini yaşatmak ve onun davasını yeni nesle aktarmanın hem öğretmenlerin hem de siyasilerin başlıca görevi olması gerektiğine değindi.

Töre: “Gençliğin görevi KKTC’yi yaşatmak”

Töre, Kıbrıs Türk gençliğinin görevinin de KKTC devletine bağlı olarak devletin varlığını ve bağımsızlığını yaşatmak olduğunu belirtti.

Ziyarette Başkan Töre’ye Meclis Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu, ile Özel Kalem Müdürü İrem Uygun Soyşen eşlik etti

Diğer Haberler

Başa dön tuşu