DünyaEkonomiGenelManşet

Metaverse’in ‘Babası’ Neal Stephenson, Metaverse blokzincirini başlatıyor

30 yıl önce “Metaverse” terimini icat eden yazar Neal Stephenson, LAMINA1 adlı Metaverse odaklı bir blokzincir projesi başlatacağını duyurdu.

30 yıl önce “Metaverse” terimini icat eden yazar Neal Stephenson, LAMINA1 adlı Metaverse odaklı bir blokzincir projesi başlatacağını duyurdu.

Stephenson, 1992’de bilim kurgu romanı Snow Crash’te Metaverse adlı sanal gerçeklik dünyası kavramını geliştiren popüler bir spekülatif kurgu yazarıdır. 62 yaşındaki yazar, 2014-2020 yılları arasında Magic adlı artırılmış gerçeklik (AR) firmasının baş fütüristi olarak da görev yaptı. Stephenson’ın 1992 tarihli romanı, Metaverse’i dünya çapında bir fiber optik ağ ve VR kulaklıklar aracılığıyla erişilen sanal bir kentsel ortam olarak tasvir ediyor. Kitapta sanal gayrimenkul kavramına da yer verilirken, sosyal eşitsizlikler, merkezi kontrol ve sürekli reklam temaları yer alıyor.

OG kripto yatırımcısı ve eski Bitcoin Vakfı başkanı Peter Vessenes’in 8 Haziran’da yaptığı duyuruya göre, Stephenson ve Vessenes, “Açık Metaverse için temel katman” olarak hareket edeceğini umdukları LAMINA1 adlı yeni bir katman-1 blok zinciri kurdular.

Vessenes, “Neal’ın vizyonuna biraz daha yakın bir şey inşa etmek için bir yer – yaratıcıları, teknik ve sanatsal, destek, mekansal bilgi işlem teknolojisi ve Metaverse’i inşa edenleri destekleyecek bir topluluk sağlayan bir yer” dedi ve ağın “muhtemelen” karbon negatif olacağını da ekledi.

Bu aşamada projeyle ilgili belirli ayrıntılar az, ancak Ethereum kurucu ortağı Joseph Lubin, projenin erken yatırımcılar listesinde kayda değer bir isim olarak yer alıyor.

LAMINA1’de kurucu ortakların rollerinin ne olacağı konusunda yorum yapan Vessenes şunları söyledi:

“Neal vizyonunu, bilgeliğini, deneyimini ve bazı temel hedeflerini getiriyor: sanatçılara ve diğer değer yaratıcılarına çalışmaları için düzgün ödeme almalarına yardımcı olmak, çevreye yardımcı olmak ve Metaverse vizyonunun tekeller tarafından benimsendiğini görmek yerine gerçek bir Açık Metaverse inşa edildiğini görmek. ”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu