EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Metehan’daki yoğunluğa çözüm aranıyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Metehan Kara Giriş Kapısı’nda, karşılıklı geçişlerin daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için konunun takipçisi olacağını vurguladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Metehan Kara Giriş Kapısı’nda, karşılıklı geçişlerin daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için konunun takipçisi olacağını vurguladı.

TATAR, YERİNDE İNCELEDİ
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Metehan Kara Giriş Kapısında yaşanan yoğunluk nedeniyle yerinde incelemelerde bulundu ve Polis Genel Müdüründen bilgi aldı. Lefkoşa’da araçlı geçişlerin yapıldığı Metehan Kara Giriş Kapısındaki geçişlerin hızlandırılması için yapılması gerekenlerle ilgili önceki gün incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı incelemenin ardından dün Polis Genel Müdürü Kasım Kuni’den detaylı bilgi aldı.

3 ŞERİTTEN HİZMET DE YETERLİ OLMUYOR
Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, Metehan Kara Giriş Kapısındaki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti geçiş noktasında bulunan tüm kabinlerde, KKTC Polis Genel Müdürlüğü personeli tarafından 24 saat kesintisiz olarak muhaceret hizmeti verildiği, hem kuzeyden güneye, hem de güneyden kuzeye geçecek olan araçlar için gerektiğinde mevcut olan üç kabinden (üç şeritten) muhaceret işlemi yapılmakta olduğunu belirtti.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Metehan Kara Giriş Kapısında oluşan araç yoğunluğunu azaltmak ve araçları ile karşılıklı geçiş yapacak olan şahısların muhaceret işlemlerini hızlandırmak maksadıyla, gidiş ve geliş için mevcut yolun genişletilmesi ve araç park yerinin iyileştirmesi için başlatılan çalışmaların sürdüğü de ifade edildi.

GÜNEY TARAFI ZAMAN ZAMAN TEK ŞERİDE DÜŞÜRÜYOR
Polis Genel Müdürlüğü tarafından alınan tüm önlemlere rağmen, zaman zaman Metehan Kara Giriş Kapısının Güney tarafında bulunan geçiş noktalarındaki kontrolün tek şeride düşürülmesi nedeniyle, kapıda uzun araç kuyrukları oluşmasına ve karşılıklı geçiş yapacak olan şahısların uzun süre beklemesine sebep olduğu aktarıldı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ilgili taraflarla görüşmelerin süreceği, geçişlerin daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için konunun takipçisi olacağını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu