KıbrısManşet

“Nakil çıkınca ne sevinebiliyorsun ne de üzülebiliyorsun. Bağışlanan her organ bir kişinin hayatının son bulması sonucu size geliyor”

Adem Gökalp’in geleceği, hayalleri yıllarca küçük bir çanta içindeydi… Zamansız kaybı ile tüm ülkeyi yasa boğan minik Arda Okur’dan yapılan başarılı kalp nakli ile yeniden hayata tutundu

DEVRİM DEMİR

KALBİNİ YILLARCA ÇANTADA TAŞIDI… Geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu yıllardır ‘yapay’ kalple yaşayan, uyurken bile çantasını yanından ayırmayan 56 yaşındaki Adem Gökalp’in kalbi yeniden bedeninde atmaya başladı. Kalbini yıllarca 3 kiloluk bir çanta içinde taşıyan Gökalp, zamansız ölümü ile ülkeyi yasa boğan 12 yaşındaki Arda Okur’un bağışlanan kalbi ile yeniden hayata gülümsedi. Bir hafta önce gerçekleşen kalp nakli sonrası tedavisi yoğun bakımda süren Gökalp, duygularını ve yaşadıklarını kendisini yoğun bakımda ziyaret eden GIYNIK Gazetesi’ne anlattı.

GÖKLAP: HEM MUTLU HEM ÜZÜNTÜLÜYÜM… Tedavisi Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Yoğun Bakım Servisi’nde devam eden 56 yaşındaki Adem Gökalp, duygularını birkaç dakikalığına da olsa gazetemiz ile paylaşabildi. Yaşanan feci kazada hayatını kaybeden Arda Okur için çok üzgün olduğunu ifade eden Gökalp, ailesinin ise çok zor bir karar verdiğini ve bu büyük fedakârca kararlarından dolayı onlara minnet borçlu olduğunu söyledi. Okur ailesine karşı duygularını anlatamayacak kadar üzgün olduğunu da dile getiren Gökalp, “Yıllardır nakil bekliyordum. Elbette buna karar veren ailenin de ne hissettiği benim için çok önemli, kendi sağlığım için mutluyum ama bir o kadar da hüzünlüyüm. Gencecik bir evladı zamansız şekilde kaybeden ailesine sabır dilerim, çok duygusalım” dedi.

“NE SEVİNEBİLİYORSUN NE ÜZÜLEBİLİYORSUN” … Yıllardır nakil için bekleyen Adem Gökalp, 2018 yılında uygun kalp bulunmasına rağmen kızının düğünü olduğu gerekçesi ile başka birinde hayat bulması için nakil işlemini kabul etmedi. Yıllarca altından değerli olduğunu söylediği bir çanta içinde kalp atışlarını taşıdığını ifade eden Gökalp, ‘Organ bağışının’ önemine dikkati çekti. “Nakil çıkınca ne sevinebiliyorsun ne de üzülebiliyorsun. Bağışlanan her organ bir kişinin hayatının son bulması sonucu size geliyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu