DünyaGenelManşet

Netflix, Bumble ile ‘çöpçatanlık’ işine giriyor: Aynı şeyleri izlemeyi sevenler birbiriyle eşleşecek

Netflix ve popüler flört uygulaması Bumble’ın iş birliğine gittiği açıklandı. Ortaklık kapsamında Bumble’a Netflix temalı bir özellik ekleneceği ve bu şekilde kullanıcıların benzer film ve dizi zevklerine sahip insanlarla tanışabileceği aktarıldı.

230 milyondan fazla abonesiyle dünyanın en popüler sinema ve dizi platformu konumunda bulunan Netflix, şimdi de kullanıcı deneyimini iyileştirmek için farklı bir adım attı. Dev şirket, ülkemizde de kullanılan popüler online arkadaşlık ve flört uygulaması Bumble ile iş birliğine gitti.

Farklı kullanıcıların izlediği içerikler üzerinden birbirleriyle bağ kurabilmesini sağlayacak olan iş birliği kapsamında Bumble, uygulamasına Netflix temalı bir soru-cevap oyunu ekleyeceğini duyurdu. Kullanıcılar, ‘Netflix Nights In’ ismi verilen oyunda popüler dizilerle alakalı soruları yanıtlayacak. Ancak kullanıcılar bu oyunu tek başlarına değil, eşleştikleri kişilerle birlikte oynayacaklar.

Oyun, yalnızca 3 ülkede kullanılabilecek (en azından şimdilik)

‘Netflix Nights In’, 30 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve 13 Mart’ta sona erecek. Ancak bu oyun, yalnızca ABD, Kanada ve Birleşik Krallık’taki Bumble kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Yani ülkemizde kullanılmayacak. Tek seferlik bir uygulama olup olmadığı konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Sorular, her pazartesi ‘Stranger Things’, ‘Squid Game’, ‘Emily in Paris’ gibi yapımlar da dahil birçok popüler Netflix içeriği etrafında dönecek. Soruların doğru cevabı, kullanıcı ve eşleştiği kişi yanıtlayana kadar gösterilmeyecek.

Bumble kullanıcıları, benzer zevklere sahip kişilerle daha kolay konuştuklarını söylüyor

Bumble’ın yaptığı bir araştırmaya göre kullanıcıların %78’i, benzer dizi ve film zevkleri varsa eşleştikleri kişilerle konuşmanın daha kolay olduğunu ifade ediyor. %72’si ise bu kişilerle buluştuklarında dizi ve filmler hakkında konuştuklarını aktardı. İşte bu oranlar nedeniyle de benzer film ve dizi zevklerine sahip insanların daha kolay birbirini bulmasını sağlamayı amaçlayan bu iş birliği ortaya çıktı.

Netflix’ten bir yönetici olan Magno Herran da, “Birini tanımaya başladığımızda, ortak ilgi alanları bulmaya çalışmamız doğamızda var. Size bağ kuracak ve yüzeysel sohbetlerin ötesine geçecek bir şey veriyor. İnsanların Netflix dizileri ve filmleri üzerinden bağlantı kurmasını seviyoruz” ifadelerini kullanırken ortaklıkla insanlara benzer zevklere sahip kişileri bulmanın bir yolunu sağlamak istediklerini aktardı.

Bumble, daha önce de Apple TV+ ile ortaklık kurmuş ve Ted Lasso dizisindeki kurgusal flört uygulamasına benzer bir şekilde kullanıcıların birbirini görmeden eşleşmesini sağlayan bir adım atmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu