GenelKıbrısManşet

‘Nevruz’ kutlamaları hazırlıklar tamamlandı

Baharın gelişinin kutlandığı "Nevruz" etkinlikleri Lefkoşa'daki Kuğulu Park'ta gerçekleştirilecek

Baharın gelişini kutlamak adına toplanması gerçekleştirilmesi beklenen ‘Nevruz’ kutlamaları için hazırlıklara başlandı. Lefkoşa Polis Müdürü Hüseyin Kadir Çete’nin gözetimi altında yoğun güvenlik önlemleri alınan etkinlikte Nevruz ateşi için hazırlıklar yapıldı.

Doğu Güneydoğu Kültür Derneği, Sol Hareket, Çağ-Sen, TDP, BKP, TKP, Biat Değil Özgürlük, KTOEÖS,  ve Baraka Kültür Merkezi ortak basın bildirisi yayınladı.

Yayınlanan basın bildirisinde Nevruz ateşinin özgürlük ateşi olarak bilindiğini ancak baharın gelişinin de müjdesi olduğu ifade edildi.

Basın açıklamasında, “Tarih boyunca kendinden olmayı inkar eden ve asimilasyonu dayatan egemen güçlere karşı insanlık değerini savunan ve uğurda bedel veren devrimci güçlerin isyan ateşidir, nevruz…

Nevruz halklarının eşitlik çağrısıdır. Pandemiden dolayı yoksulluk, işsizlik daha da derinleşirken ve sömürü her gün biraz daha ağırlaşırken şükretmemizi isteyenlere, yerli-milli kalkınma masallarıyla bizleri uyutanlara ‘BURAYA KADAR’ demek için birlikteyiz. O halde vazgeçmek yok, o halde yılmak yok, o halde geri adım atmak yok” ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu