KıbrısManşetToplum

Oktay: “Derinya Sosyal Konut Projesi’ni başlatıyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC-TC 2023 Yılı Mali ve İktisadi İş Birliği Protokolü kapsamında Derinya Sosyal Konut Projesi'nin başlatılacağını açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC-TC 2023 Yılı Mali ve İktisadi İş Birliği Protokolü’nün imzalanmasının ardından Başbakan Ünal Üstel ile birlikte ortak bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “9 milyon 500 milyon TL’lik mali kaynağı hibe ve kredi şeklinde aktarıyoruz.” dedi.

Oktay, “Kıbrıs Türk halkının konut ihtiyacını karşılamak için Gazimağusa-Maraş bölgesine 1192 konuttan oluşan Derinya Sosyal Konut Projesi’ni başlatıyoruz. Bu kapsamda, ilk etapta 552 konut yapımı için 50 milyon TL ödenek tahsis ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güvercinlik Organize Sanayi Bölgesi yapımına da başlayacaklarını bildiren Oktay, Alayköy Sanayi Bölgesi’nin altyapı atık su problemlerini çözeceklerini belirtti.

500 milyon TL kaynak kullanılarak yapımına devam edilen Girne’deki askeri hastanenin bu yıl bitirileceğini söyleyen Oktay, Lefkoşa’ya 500 yataklı hastane için de adımın atılacağını söyledi.

Oktay, adadaki enerji sorunlarının giderilmesi için ASELSAN ile anlaşma imzalayacaklarını, ayrıca yine ASELSAN sistemi ile akıllı karayolu ulaşım ağı yaratacaklarını ifade etti.

Oktay ayrıca, Mağusa İlahiyat Koleji için kaynak ayrımı yaptıklarını kaydetti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu