KıbrısManşetSiyaset

Oyun içinde oyun

Saner’in hükümet kuramamasının perde gerisinde UBP içerisindeki kirli pazarlıklar ve hesaplar olduğu iddiaları ortalığı karıştırdı

GIYNIK MANŞET

Saner’in hükümet kuramamasının perde gerisinde UBP içerisindeki kirli pazarlıklar ve hesaplar olduğu iddiaları ortalığı karıştırdı

SIRTINDAN MI BIÇAKLANDI?

UBP içerisindeki kurultay hesaplaşmalarının hükümetin kurulmasına engel olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, UBP içerisinde, Ersan Saner’in hükümet kurmamasını isteyen bir kesim, HP’li kurmaylar ile anlaşmaya vardı.29 Kasım’da gerçekleştirilmesi planlanan kurultayda Saner’in elinin güçlenmemesi ve tek başına aday olmaması için hükümetin kurulması engellendi.

ÖNCE HÜKÜMET SONRA KURULTAY

GIYNIK Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre, Bu kirli pazarlıkları öğrenen Saner’in olağanüstü kurultayın gerçekleştirilmemesi ve olağan kurultaya kadar görevde kalması için çeşitli girişimlerde bulundu. UBP, PM’sinde, olağanüstü kurultayın CTP Genel Başkanı’nın hükümet kurma görevini sürdüreceği 15 günlük sürenin sonrasına bırakılması yönünde karar alındı. Erhürman, hükümeti kurabilirse, UBP kurultayını 15 gün içerisinde gerçekleştirecek.

45 GÜNLÜK SÜRE YORUMLANDI

UBP PM’nin ardından açıklama yapan Ersan Saner, olağanüstü kurultayın 45 gün içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğiyle ilgili tüzükte yer alan maddenin parti hukukçuları tarafından yorumlandığını ve 45 günlük sürenin 31 Ekim’de gerçekleştirilen olağanüstü kurultaydan itibaren geçerli olduğu yönünde karar üretildiğini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu