KıbrısManşet

Özcafer’in bakan olacağı ne doğrulandı, ne yalanlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın istifa kararı sonrası gözler, Bakanlık görevine kimin getirileceğine çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın istifa kararı sonrası gözler, Bakanlık görevine kimin getirileceğine çevrildi.

Çağman’ın yerine Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Afet Özcafer’in getirileceği yönündeki iddialar üzerine Kıbrıs Postası’na konuşan DP’deki kaynaklar, söz konusu haberleri ne doğruladı ne de yalanladı.

Öte yandan Afet Özcaafer’e, Bakan olması yönünde bir teklifin iletildiği ise doğrulandı.

İstifasını sunan ancak “kararını yeniden değerlendirmesi” talep edilen Koral Çağman’ın, Pazartesi günü, yaz tatili öncesi son kez toplanacak olan Meclis Genel Kurulu sonrası kararını netleştireceği ifade ediliyor.

Kaynaklar, Çağman’ın istifa süreci tamamlanmadan yeni Bakan’ın açıklanmayacağını, KKTC siyasetinde her an her şeyin yaşanabileceğini belirtiyor.

Hatırlanacağı üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, istifa kararı almış ve istifasını Başbakan Ersan Saner’e sunmuştu.

Saner ise Çağman’ın bu kararını yeniden gözden geçirmesini talep etmişti.

Çağman’ın, “sendikal yaşamı bitireceği ifade edilen iki yasa tasarısını hayata geçiren bakan” olarak anılmak istemediği ve bu nedenle istifa etme kararı aldığı ifade ediliyor.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu