GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Özersay: Bir Bakanın mal varlığında son dönemde ciddi bir artış var ve mal beyanında bu değişiklik bildirilmemiş!

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabı üzerinden isim vermeden bir Bakanın mal varlığı hakkında çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Özersay; “Bakanlar Kurulu’ndan bir Bakanın mal varlığında son dönemde ciddi bir artış olduğu, bu parayı nereden bulduğunu izah edebilecek durumda olmadığı ve üstelik de mal beyanında bu değişikliği bildirmediği duyumu dolaşıyor” dedi.

Özersay konu ile ilgili olarak, böyle bir artışın Mal Bildirimi Yasası’na göre zorunlu olmasına rağmen servetindeki bildirilmemesinin suç olduğunu ve hapse kadar gidebileceğini belirtti.

Özersay açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Bakanlar Kurulu’ndan bir Bakanın mal varlığında son dönemde ciddi bir artış olduğu, bu parayı nereden bulduğunu izah edebilecek durumda olmadığı ve üstelik de mal beyanında bu değişikliği bildirmediği duyumu dolaşıyor.

Duman çıktı yakında ateş de ortaya çıkar!!!

Var mı böyle bir servet artışı ve yada belirtilen süre içerisinde gerekli mal beyanı yapıldı mı?”

Bizden hatırlatması: Bu kadar büyük bir rakamı nereden bulduklarını ve nasıl elde ettiklerini geçtim (ki o da önemli) Mal Bildirimi Yasası’na göre zorunlu olmasına rağmen servetindeki bu artışı bildirmeyenler SUÇ İŞLEMİŞ OLURLAR. Yasaya göre de HAPİS CEZASIna çarptırılabilirler. Süresi içinde bildirimde bulundular mı acaba? Bizden uyarması!!!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu