KıbrısManşet

Özersay: “Soruşturmayı kim devam ettirmedi açıklayın”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü, oturumunda Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili ortaya atılan yeni iddiaların araştırılması için Meclis Araştırma Komitesi kurulması adına sunulan önerge konuşuluyor

Demokrasi ve insan hakları açışından ülkede yara olan Kutlu Adalı cinayeti hakkında Meclis’te konuşmasını yapan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Meclis’te araştırma komitesi doğru bir yaklaşımdır” diyerek, “Bazı toplantılarda da bazı belgeler talep edilmiş olmasına rağmen yanıt alınamamıştır. Bazı su sebeplerden dolayı toplantılar sonuçsuz kalmıştır. Bu iki araştırma komitesinin ne konuştuğunu bizlerde görmüş olacağız.

“BİZ BU ÖNERGEYİ NEDEN KABUL ETTİK”

Alnımızdaki kara lekenin kaldırılması için biz bu komitenin kurulmasına destek veriyoruz diye Özersay, “Komitede kullanılan belgeler gerek poliste gerek mahkemede kullanılabilecek belgelerdir. Konunun kamuoyunu, basında ve devlette kalabilmesi için biz bu komiteyi destekliyoruz. Ancak, yardımı dokunmayacak bir komite olacak ise hiç kurmayalım, kesinlikle daha önce kurulmuş komite gibi sonuçsuz olmasın” şeklinde konuştu.

“O DÖNEMİN MUHACERET KAYITLARI KONTROL EDİLMELİ”

Polis Genel Müdürlüğü’ne dosyanın tekrar açılması için çağrıda bulunduklarını ve bugünde tekrar konu ile ilgili dilekçe verdiklerini ifade eden Özersay, Kutlu adalı cinayetinin olduğu o dönemde ülkeye kimlerin giriş çıkış yaptığı ile ilgili muhaceret kayıtlarının kontrol edilmesinin gerektiği işaret etti.

Türk basınında yapılan açıklamalara dikkat çekerek konuşan Özersay, “Türk medyasında ve KKTC medyasında yapılan açıklamalar cinayet ile ilgili açıklamalar değil. O açıklamalar yapılması planlanan ancak yapılamayan cinayet teşebbüsü ile ilgili açıklamalardır. Konuşulması gereken cinayetin yaşandığı o dönemler olması gerekiyor. Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’ne tekrar dilekçemizi verdik” dedi.

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Meclis kürsüsünden hükümete çağrıda bulunan Özersay, Konuyu yakında takip edin” diyerek “Ülkede polisin ve başsavcılığı konuyu ciddiyet şile alması sizin gösterdiğiniz siyasi duruş ile bağlantılıdır. Konuyu yakından takip edin. Önünü açacağız mesajı verirseniz poliste işini ciddiyet ile yapacaktır. Demokrat Parti (DP) Milletvekilli Serdar Denktaş’ın “devam ettirmeyin” sözlerini hatırlatarak kim devam ettirmedi açıklayın” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu