GenelKıbrısManşet

Özyiğit: Biz olmazsak para yok dediniz Türkiye’den gelecek para nerede?

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Erken seçim tarihi tartışmalarına yönelik Cumhuriyet Meclisi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

“ESAS NİYETİNİZİ ORTAYA KOYUN”
Meclis kürsüsünden hükümete seslenen Özyiğit, ‘parmağınızın arkasına saklanmayın’ diye konuştu.
Özyiğit, “Herkes bilsin ki burası Türkiye değil ve Türkiye’nin bir vilayeti değil olmayacak. Bu kürsüden Ekim 2021’i siz telaffuz ettiniz Sayın Başbakan bunu söyleyerek güvenoyu aldınız. Biz geldik bu koltuklara oturduk süreyi uzatabildiğimiz kadar uzatacağız diyorsunuz. Yeter artık, kendi verdiğiniz sözleri tutmuyorsunuz” dedi.
Pandemi de dünyada ikinci üçüncü dalgadan bahsedildiğine değinen Özyiğit ‘Artık parmağınızın arkasına saklanmayın’ diye konuştu ve şunları kaydetti, “Vaka sayısındaki artış gözler önünde. Bunu gerekçe olarak öne sürüp arkasına saklanmayın esas niyetinizi ortaya koyun. Biz olmazsak para gelmez dediniz, para da gelmedi. Aşılar yeni geldi.”

“PARMAK HESABIYLA HAREKET ETMEYİN”
Ad-hoc komite kurulmasına da değinen Özyiğit, “Daha önce bu komitelerdeki oy doğrultularına, komite sayılarını bilmez miydiniz? Şimdi işinize gelmediğinde parmak hesaplarıyla komitelerin oluşumunu sorguluyorsunuz. Ad-hoc komite en çok bizim işimize gelir ama bunu allayıp pullayıp satmaya çalışsanız da parmak hesabıyla istediniz. Bu nedenle bunu şiddetle reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu