EkonomiManşet

Petrol fiyatları yükselişte

Küresel bazda akaryakıt talebinin güçlenmesi, doların zayıflaması ve Avrupa Birliği'nin (AB) Macaristan olmadan da Rus petrolüne ambargo uygulayabileceği açıklamaları petrol fiyatlarını yükseltti. Brent petrol 113 doları aştı.

Küresel bazda akaryakıt talebinin güçlenmesi, doların zayıflaması ve Avrupa Birliği’nin (AB) Macaristan olmadan da Rus petrolüne ambargo uygulayabileceği açıklamaları petrol fiyatlarını yükseltti. Brent petrol 113 doları aştı.

Financial Times’ın (FT) Suudi Arabistan’ın OPEC+ çerçevesinde Rusya’nın yanında durmaya devam edeceği haberi de petrol fiyatlarında yukarı harekete destek verdi.

Zayıflayan dolar da petrol fiyatlarının çıkışına etki ederken, bununla birlikte piyasadaki artışlar, Çin’de devam eden karantinalarla ilgili endişeler yüzünden kısıtlı oldu

ICE’de bu sabah Brent petrol Cuma gününe göre 1.24 dolar artışla 113.79 dolar /varil seviyesinden işlem görüyor.

NYMEX’de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da 0.94 dolar artışla 111.23 dolar seviyesinde.

Analistler Brent petrol için bugün direnç seviyesi olarak 114.33 doları gösteriyor. İlk destek ise 111.87 dolar/varilde.

ABD’DE TALEP ARTIŞI

SPI Asset Management yönetici ortağı Stephen Innes, Reuters’e verdiği demeçte “ABD’de seyahatin zirve yaptığı döneme doğru güçlü talep nedeniyle benzin piyasaları darlığını korurken petrol fiyatları yükseliyor.” dedi.

“Rafineriler, ABD’li sürücülerin yakıt susuzluğunu gidermek için her zamanki gibi hazırlık modunda.”

ABD’de seyahatin zirve yaptığı dönem genel olarak 30 Mayıs’ta Anma Günü ile başlayıp, Eylül ayında İşçi Bayramı ile bitiyor.

Artan petrol fiyatlarının talebe zarar verebileceğine dair endişelere rağmen TomTom ve Google’ın hareketlilik verileri, ABD yollarındaki insan sayısının arttığını gösteriyor.

ANZ analistleri, “Yüksek frekanslı veriler talebin artmaya devam ettiğini ileri sürüyor.” dedi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu