KıbrısManşetSağlıkSpor

Phelps’in mönüsü

Düşünün, Lefkoşa’dan Girne’ye yakıt parası, “Parasını vermeden denizi göstermem hemşerim” parası ve olursa birkaç dondurma parası. Toplamda en az 200 kâğıt tamamdır vesselâm.

Çok şükür kavurucu sıcaklar sayesindeki hamam suyu denizlerimiz yine revaçta ki Instagramdan full story şeklinde ha’bir yayımlar sayın milletimiz. 6.5 Mil, 2.5 Mil, Kapalı Maraş ve Yavuz Çıkarma Plajı’nda geçti birçoğumuzun çocukluğu. O zamanlarda yoktu böyle ‘işgal’ durumları. Herkes ailesini alır en azından hafta bir Akdeniz’in tuzlu ve serin sularında serinlemeye çalışırdı hormonsuz karpuz-kavun eşliğinde.

Ya şimdi? Düşünün, Lefkoşa’dan Girne’ye yakıt parası, “Parasını vermeden denizi göstermem hemşerim” parası ve olursa birkaç dondurma parası. Toplamda en az 200 kâğıt tamamdır vesselâm.

Bu durum kader mi? Asla. Otoritenin olmadığı bölgede kim olsa aynı dikenli telleri çeker ve Allah’ın denizinin önüne barikatı kurardı ve de kurdular arkadaşlar. Bilirsiniz, ‘Dünyanın hiçbir plajı yoktur ki denizinde yüzmek veya onu yakından görüp hissetmek için herhangi bir ücret ödensin’ ki Kıbrıs’ın Kuzey sahili hâriç.

KKTC Anayasası’nda doğal çevreyi kullanma serbesiyetine ilişkin madde olmasına rağmen, ücretini ödemeden bırakın denize girmeyi onu yakından bile göremezsiniz. Dört kişilik bir aile işgal edilmiş bölgedeki barikatı aşmak için bir hayli para ödemek zorunda. İşte, bu da bizim hikâyemiz.

Çevre ve İçişleri’nden Sorumlu Bakanlar yanında, yerel yöneticiler de bu anayasal suçu işleyenlere suç ortağı olarak gülücük dağıtmaya devam etsinler. Ya yeni açılan-kapanan 25 metrelik ve eksik kulvarlı yarı olimpikten bozma ve ‘eşelenmeli çocuk havuzumuza’ ne demeli? Hoş, ne deniz açısından, ne de havuz açısından yaşananlara ses çıkarmayan bizler, en azından Amerikalıların millî kahramanı Dünya ve Olimpiyat Rekortmeni Michael Phelps’le coşmuştuk yılda birkaç kez de olsa.

İyi saatte olsun kol açıklığı 203 cm., boyu ise 193 cm. Ortalama bir insanın kol açıklığı, boy uzunluğuna yakındır. Michael‘in kol uzunluğu ise boyundan 10 cm. fazla. Bu ekstra uzunluğun ona özellikle kelebek stil yüzüşte avantaj sağladığı biliniyor artık. ‘Yaptığını yapmak için doğan sporculardan biri’ olarak görmemek mümkün değil. Michael Phelps’in günlük beslenmesi ile ilgili New York Post’un haberine göre: “Michael’in kahvaltısı; peynirli ve yumurtalı 3 sandviç, marul, domates, kızarmış soğan ve mayonez. Ardından 2 fincan kahve, 5 yumurtalı omlet, 3 adet pudra şekerli Fransız tostu ve 3 tane çikolata parçalı pankek. Öğle yemeği; garnitürlü makarna, 2 büyük hamburger, mayonezli peynirli sandviç, 1000 kalorilik bir enerji içeceği. Akşam yemeği olarak da günün 5 saati ve haftanın 6 gününde uyguladığı bu beslenme sisteminde gerekli karbonhidratı alıyor. Genellikle makarna, bir büyük pizza ve yanında 1000 kalorilik bir enerji içeceğide akşamları tüketiyor”. Bize de yeycek reis. Afiyet olsun.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu