KıbrısManşetToplum

Polis teşkilatında yine kaos

Yüksek İdare Mahkemesi (YİM)’in ürettiği karar sonrası Polis Genel Müdürlüğü genelge yayımlayarak ‘Derece Yükselme’ işlemlerini ikinci bir emre kadar durdurdu

Yüksek İdare Mahkemesi (YİM)’in ürettiği karar sonrası Polis Genel Müdürlüğü genelge yayımlayarak ‘Derece Yükselme’ işlemlerini ikinci bir emre kadar durdurdu

Polis Genel Müdürlüğü’nde yıllardır süregelen terfi tartışmaları, teşkilatın huzurunu kaçırmaya devam ediyor

Polis teşkilatı içerisindeki huzursuzlukların, vatandaşlara ve ülke güvenliğine olumsuz yansımasından endişe ediliyor

DEVRİM DEMİR 

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU… Polis Genel Müdürü Kasım Kuni döneminde açılan terfi münhalleri yine mahkemeye taşındı. Yüksek İdare Mahkemesi (YİM)’nde perşembe günü görüşülen dava gece geç saatlere kadar devam ederken, Yüksek İdare Mahkemesi (YİM) yürütmeyi durdurma kararı verdi. Polis Genel Müdürlüğü, 12 Mayıs tarihinde yayımladığı Derece Yükselmeleri için sınav duyurusunu 19 Mayıs tarihinde yayımladığı yazı ile ertelediğini duyurdu.

KOMİSYON ALELACELE TOPLANDI… Yüksek İdare Mahkemesi (YİM)’in önceki gün ürettiği kararın ardından Polis Hizmetleri Komisyonu dün apar topar toplandı. Yüksek İdare Mahkemesi’nin 18 Mayıs tarihli kararını değerlendiren komisyon, 2 Mayıs tarihinde yayımlanan Derece Yükselme işlemlerinin ikinci bir emre kadar durdurma kararı aldı. Karar Polis Genel Müdürü Kasım Kuni’nin imzası ile ilgili ilgili yerlere ve personele dağıtıldı.

POLİS MENSUPLARI HUZURSUZ… GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan polis mensuplarına yakın kaynaklar; polisin kendi içinde de ciddi huzursuzluklar yaşandığını ifade etti. Polisin angarya işlerin yanı sıra ciddi bir ek mesai sorunu ile de karşı karşıya olduğu ifade edildi. Polis, diğer kurumlara göre maaşının yüzde 25 civarlarında ek mesai ödeneği alırken, yakın koruma olarak görev yapan polis mensuplarının ise yüzde 75 ek ödenek aldığı belirtiliyor. 2023 yılının ilk dört buçuk ayında yaş haddi nedeniyle ve terfi alamadığı için çok sayıda polis mensubu emekliye ayrılma kararı alırken, teşkilattaki personel açığı ise gözle görülür şekilde artıyor.

SUÇLARA MÜDAHALEDE YETERSİZ… Çalışma barışının giderek tükendiği polis teşkilatında, araç ve teçhizat sıkıntısı da yaşanıyor. Teşkilattaki en yeni aracın 7 yaşında olduğu belirtilirken, personelin üzerinde ciddi bir iş yükü de mevcut. Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle polis mensuplarındaki motivasyonsuzun yanı sıra, Polis Genel Müdürlüğü içerisindeki eksiklikler nedeniyle de suş ve suçlulara karşı mücadelede yetersiz kalındığı ifade ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu