KıbrısManşet

Reşat Oğuz’dan, Taygun Artan Özcihan’a anlamlı tebrik

Kıbrıs Türk atletizm tarihinin efsane isimlerinden Reşat Oğuz, kendisine ait 24 yıllık 200 metre KKTC rekorunu kıran genç atlet Taygun Artan Özcihan’ı kutladı ve onu “Dünya platformunda boy göstermesini heyecanla bekliyorum” dedi.

Kıbrıs Türk atletizm tarihinin efsane isimlerinden Reşat Oğuz, kendisine ait 24 yıllık 200 metre KKTC rekorunu kıran genç atlet Taygun Artan Özcihan’ı kutladı ve onu “Dünya platformunda boy göstermesini heyecanla bekliyorum” dedi.

 

EFSANE, PRENSİ TEBRİK ETTİ

 

ATLETİZM TARİHİMİZİN EFSANELERİNDEN REŞAT OĞUZ KAYITSIZ KALMADI: Kıbrıs Türk spor tarihinde özellikle bireysel branşlarda ülkemiz sporcularının başarılarını adamızın dışına taşıdığı en önemli branş kuşkusuz atletizmdir. Geçmişten günümüze atletizmde birçok sporcumuz yurt dışında ülkemizi gururlandıran başarılara imza atmıştır. Bunlardan birisi de 1990’lı yıllardan 2000’li yıllara kadar damgasını vuran Reşat Oğuz’dur. Kısa mesafe (sprint) koşularında 100 ve 200 metrede sadece KKTC rekorları değil Türkiye rekorlarına da imza atan ve yıllarca rekorları kırılamayan Reşat Oğuz’un bu başarıları, uzun yıllar sonra ilk olarak Yiğtican Hekimoğlu şimdi de genç yetenek Taygun Artan Özcihan tarafından kırılmaya başlandı. Atletizm tarihimiz adına yaşanan bu başarılar, Reşat Oğuz’u da mutlu ediyor ve efsane isim gençlere rol model olurken onların bu başarılarını tebrik ederek daha büyük başarılara imza atacaklarını da heyecanla beklediğini belirtiyor.

REŞAT OĞUZ’DAN, TAYGUN ARTAN ÖZCİHAN’A ANLAMLI TEBRİK: Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Bursa’da düzenlenen U20 Atletizm Ligi’nde Taygun Artan Özcihan, 200 metre branşında elde ettiği 20.96’lık dereceyle KKTC rekoru kırmış ve bu branşta 21 saniyenin altına inen ilk Kıbrıslı Türk atlet olmuştu. 1998 yılında yani 24 yıl önce Reşat Oğuz’un 21.04’lük KKTC rekorunu kıran ve bu branşta yeni prens olarak nitelendirilen Taygun’a, efsane isim Reşat Oğuz’dan anlamlı bir tebrik geldi. Reşat Oğuz’un açıklaması şöyle; “24 yıllık 200 metre rekorumu kıran Taygun Dervish’i ve antrenörü sevgili dostum Celal Keleş’i gönülden kutlarım. 1998’de 21.04’lük derecem 13 yıl Türkiye rekoru olarak kalmıştı. Daha sonra Türkiye’de bu rekor kırılınca, bu zamana kadar Kıbrıs Türk rekoru olarak kalmaya devam etti. Şimdi ise bu rekoru 20.96’ya çeken bu yetenekli ve spor ahlakı olan genç Taygun’un çok daha iyi dereceler yapıp, dünya platformunda boy göstermesini heyecanla bekliyorum. Başarılar dilerim.”

ORTAK YÖNLERİ FENERBAHÇE FORMASI VE TAYGUN’UN SON İKİ YILDAKİ BAŞARILARI: İlginç bir şekilde atletizm kariyerinde her iki isim de Fenerbahçe forması giydi. Döneminde Fenerbahçe giyen Reşat Oğuz gibi, Taygun da şu an Fenerbahçe formasıyla mücadele ediyor. Reşat Oğuz gibi başarıdan başarıya koşan Taygun’un son iki yıldaki başarıları ise şöyle; 2021 yılı; Türkiye Milli Takımı ile Sırbistan’da düzenlenen Balkan U18 Şampiyonası’nda 100 metrede ve Türkiye bayrak takımı ile 4×100 metrede Türkiye Yıldızlar Rekoru kırarak çifte Balkan şampiyonluk sevinci yaşadı. Taygun yıldızlar kategorisinde 100 metrede KKTC, 200 metrede de hem KKTC hem de Türkiye Yıldızlar rekorlarını kırdı. 2022 yılında, KKTC okul sporlarında 200 metrede KKTC okullar (Lise) rekoru kırdı. Daha sonra Türkiye Okul sporları yarışlarında 200 metrede Türkiye birincisi olarak KKTC okullar rekorunu geliştirdi. Türkiye U20 Şampiyonası’nda, 100 metrede Dünya Gençler Barajını geçti, 200 metrede U20 Türkiye şampiyonu oldu. Son olarak ise Türkiye U20 Atletizm Ligi’nde 100 metrede, 10.47’lik derecesiyle 10.55 ile Yiğitcan Hekimoğlu’na ait U20 KKTC rekorunu kırarken 200 metrede de 20.96 ile hem U20 KKTC rekorunu hem de 1998 yılında Reşat Oğuz tarafından 21.04 sn’lik derece ile kırılan KKTC rekorunu 24 yıl sonra kırmayı başaran isim oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu