Güney KıbrısKıbrısManşetToplum

Rum Başkanlık Sarayı önünde yapılması planlanan protesto iptal edildi

Baf'ın Hlorka bölgesi ve Limasol'da yabancı uyruklulara karşı gerçekleştirilen ırkçı saldırıları organize eden "Mass Deportations NOW" grubu, Kıbrıslı Türklerin de yarın Güney Kıbrıs’a geçmemeleri yönünde uyarılara neden olan, Lefkoşa'daki Rum Başkanlık Sarayı önünde yapılması planlanan protestonun iptal edildiğini duyurdu. Eylemin iptal edildiğinin duyurulmasının ardından, geçişlerle ilgili bir sıkıntı yaşanması beklenmiyor

Baf’ın Hlorka bölgesi ve Limasol’da yabancı uyruklulara karşı gerçekleştirilen ırkçı saldırıları organize eden “Mass Deportations NOW” grubu, Kıbrıslı Türklerin de yarın Güney Kıbrıs’a geçmemeleri yönünde uyarılara neden olan, Lefkoşa’daki Rum Başkanlık Sarayı önünde yapılması planlanan protestonun iptal edildiğini duyurdu. Eylemin iptal edildiğinin duyurulmasının ardından, geçişlerle ilgili bir sıkıntı yaşanması beklenmiyor.

Açıklamada, “Cuma günkü gösteri ve meydana gelen bazı ayaklanmalar, aşırı sol ve AKEL’e, oy kazanmak için göç meselesi aracılığıyla kendilerinin kışkırttığı sorunlarla ilgili sorumluluklarını örtbas etmek için argümanlar verdi, çünkü ideolojileri yıllar önce çöktü” denildi.

Amaçlarının durumu daha da kötüleştirmemek ve “iç savaş durumlarından kaçınmak” olduğunu vurgulayan grup, “Kararımız zayıflık olarak değil, sorumluluk ve gerçek vatanseverlik olarak değerlendirilsin” diyerek yarınki protesto etkinliğinin iptal edildiğini duyurdular. Apoel Ultras taraftar grubu da kendilerinin destek verdiği protesto gösterilerinin yarın gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu.

Yapılan açıklamanın orjinali şu şekilde:

Diğer Haberler

Başa dön tuşu