GenelGüney KıbrısKıbrısManşet

Rumların Girne hayali devam ediyor

Annan Planı’na ‘hayır’ demelerine rağmen AB’ye alınmakla ödüllendirilen ve uluslararası toplum tarafından sürekli şımartılan Kıbrıslı Rumlar, ayrılıkçı ve düşmanca politika gütmeyi sürdürüyor

 

“GİRNE İŞGAL ALTINDA” GÖRSELİ… Metehan Sınır Kapısı’nın yakınlarında, herkesin görebileceği devasa bir billboard yerleştirildi ve üzerinde yer alan görselde Girne bölgesinin işgal altında olduğu öne sürülerek, İngilizce ve Rumca ‘Evim Girne’de’, ‘Girne 1974’te Türk Askerleri tarafından işgal edildi’ ifadeleri yazıldı. GIYNIK’a ulaşan vatandaşlar, Metehan Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçtikten hemen sonra karşılaştıkları görüntüden dolayı yaşadıkları üzüntü ve öfkeyi paylaştı.

DÜŞMANLIK AŞILANIYOR… Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, bilinçli şekilde Kıbrıs Türkleri barbar gören zihniyet yaratmaya, düşmanlaştırma ve toplumları birbirinden uzaklaştırmaya yönelik olumsuz tavrından vazgeçmiyor. Gerek EOKA gününün kutlanması, gerekse 15 Temmuz Yunan Darbesi’nin anılması gibi iki topluma da acı veren olayların kutsanarak hatırlatılmasının yanı sıra özellikle Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıslı Rumların ve turistlerin sıklıkla kullandıkları sınır kapılarında kötü günleri anımsatan alışkın olduğumuz görsellere bir yenisi daha eklendi.

Annan Planı’na ‘evet’ diyen Kıbrıslı Türklerin aksine, büyük çoğunlukla ‘hayır’ demelerine rağmen Avrupa Birliği’ne alınmakla ödüllendirilen ve Uluslararası toplum tarafından şımartılan Kıbrıslı Rumlar, ayrılıkçı ve düşmanca bir politika gütmeye devam ediyor.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, bilinçli şekilde Kıbrıs Türkleri barbar gören zihniyet yaratmaya, düşmanlaştırma ve toplumları birbirinden uzaklaştırmaya yönelik olumsuz tavrından vazgeçmiyor.
Gerek EOKA gününün kutlanması, gerekse 15 Temmuz Yunan Darbesi’nin anılması gibi iki topluma da acı veren olayların kutsanarak hatırlatılmasının yanı sıra özellikle Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıslı Rumların ve turistlerin sıklıkla kullandıkları sınır kapılarında kötü günleri anımsatan alışkın olduğumuz görsellere bir yenisi daha eklendi.

Ledra Palace Sınır Kapısı’nda yer alan Solomo Solomou’nun ve Tasos İsaak’ın öldürülmesi olayının fotoğrafları, diğer sınır kapılarına konulan 1974 ve öncesini anımsatan görsellerin ardından Metehan Sınır Kapısı’na da bu kez ‘işgalcilik’ suçlamalı bir billboard yerleştirildi.

METEHAN SINIR KAPISI YAKINLARINDA ‘GİRNE İŞGAL ALTINDA’ GÖRSELİ

Lefkoşa’nın tek araçlı ve en çok kullanılan geçiş kapısı olan Metehan Sınır Kapısı’nın yakınlarına Kıbrıslı Türkleri kötü ve işgalci gösteren görseller yerleştirildi. Güney Kıbrıs Yönetimi tarafından hazırlanan görsel, barış ve çözüm yanlısı Kıbrıslı Türklerin tepkisine neden oldu. Konuyla ilgili GIYNIK’a ulaşan vatandaşlar, Metehan Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçtikten hemen sonra karşılaştıkları görüntüden dolayı yaşadıkları üzüntü ve öfkeyi paylaştı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin iki toplumu birbirinden uzaklaştırmaya çalıştığını ifade eden vatandaşlar, bu yapılanların ırkçılık körükleyen eylemler olduğunu vurguladı.

Metehan Sınır Kapısı’nın yakınlarında, herkesin görebileceği devasa bir billboard yerleştirildi ve üzerinde yer alan görselde Girne bölgesinin işgal altında olduğu öne sürülerek, İngilizce ve Rumca ‘Evim Girne’de’, ‘Girne 1974’te Türk Askerleri tarafından işgal edildi’ ifadeleri yazıldı.

Bu yaklaşımın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin çözüme değil de ayrılığa ve toplumları birbirinden uzaklaştırmaya yönelik düşünceleri olduğunun bir göstergesi olduğu yorumlarına neden olurken, bu tür davranışların çözüme karşı olanların ekmeğine yağ sürdüğünü vurgulandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu