KıbrısManşetSiyasetToplum

Sabrımızın son noktasındayız

Aylardır bitmek bilmeyen bir mağduriyeti yaşıyoruz Mağusa’da! AB projesi deyince maalesef yaşadığımız maddi manevi kayıplar azalmıyor. Bundan çok yok Güney Kıbrıs’ta da benzeri bir çalışma oldu. Kimse bu kadar mağduriyet yaşamadı

Aylardır bitmek bilmeyen bir mağduriyeti yaşıyoruz Mağusa’da! AB projesi deyince maalesef yaşadığımız maddi manevi kayıplar azalmıyor. Bundan çok yok Güney Kıbrıs’ta da benzeri bir çalışma oldu. Kimse bu kadar mağduriyet yaşamadı. Neden?

Bunun sebebi ne olabilir? Yollar bizimkisi gibi delik deşik kazılarak öylece bırakılmadı. Aynı anda kentin bütününde de yapılmadı bu kazılar, hoş çalışması tamamlanan bölgelerde asfaltlama çalışmaları hemen başladı.. Dolayısıyla insanların en az olumsuz etkileneceği planlamalar hayata geçirilerek bu işler yapıldı. Bir de bize bakın.6 ,7 ay önce kazılan bölgelerde her şey tamam bitti asfalt dökülmesi beklenirken tekrar tekrar kazılar yapılıyor. Yahu bu neden böyle oluyor diye sorguladığınız zaman da bu işleri siz bilmezsiniz farklı bağlantılar  var bu nedenle tekrar kazmak durumundayız diyorlar.

Bu sözde çalışmalardan mütevellit araçlarımızın uğradığı maddi hasarları geçtim, sağlığımız bozuldu tozdan dumandan. Mağusa’da toz solumaktan tıkandık, kapı pencere açmak mümkün olmayınca evlerin,işyerlerinin içinde sağlıksız ortamlarda ömür tüketir olduk.

Mağusa Belediye Başkanı Sayın Süleyman Uluçay’ın seçilir seçilmez kucağında bulduğu bu projede yanlış giden bir şeyler var. Dolayısıyla bu ve benzeri projelerin hayata geçirilmesi aşamasında ortaya konan çalışmalar böyledir,şöyledir izahına asla katılmam. Hiçbir projede insanların yaşam alanlarına bu kadar zarar verilmez.

Başkan Süleyman Uluçay da belli ki bu çalışmaların doğru seyirde ilerlememesinden rahatsız. Ve fakat Mağusa için çaresiz olmamalıdır.

Söylenen o ki bu çalışmalar Ekim ayı içinde tamamlanacak. Hiç inancım yok ama diyelim ki öyle, peki Ekim’e kadar daha koskocaman 5 ay var. Yani bu yılın neredeyse yarısına denk gelir. Bu demek oluyor ki biz Mağusa’da yaşamını sürdüren insanlar  olarak 5 ay daha bu eziyeti çekeceğiz. Yani bu plansız ve gelişigüzel sözde çalışmalarda araçlarımız hasar almaya devam edecek, maddi manevi çöküntü içinde olacağız ve fakat en önemlisi sağlığımız  da ciddi tehdit altında olmaya devam edecek.Kısacası kimse kusura bakmasın ama böyle ne proje çalışması olur ne de kanalizasyon şebekesi kurulur.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu