KıbrısManşetToplumTürkiye

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bedenen aramızdan ayrılsa da O’nun geride bıraktığı fikirleri ve eserleri halen yaşamakta, bizlere yol göstermektedir.

Atatürk’ün manevi varlığı ve bizlere emanet ettiği muhteşem eserlerine sahip çıkmak ve bu kutsal değerleri bizden sonraki nesillere aktarmak görevimizdir.

Atatürk, Türk milletinin en karanlık zamanında ortaya çıkarak azim ve kararlılığıyla parçalanmış bir ülke ve çökmüş bir imparatorluğun küllerinden yepyeni, çağdaş bir devletin temellerini attığını ve bir liderin her ne koşulda olursa olsun vatanı, milleti için neler yapabileceğini kanıtlamıştır.
Kıbrıs Türkleri olarak Devletimizin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile aynı fikir birliği ve dayanışma içerisinde daima Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında, bize göstermiş olduğu yolda kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 84. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarını göz kırpmadan siper eden şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şâd olsun.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu