GenelKıbrısManşet

“Sahil yürüyüş yolu bölge için bir nimet”

Gazetemizin manşet haberi ses getirdi! Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, Lapta Sahil Yürüyüş Yolu’na sahip çıkmak için kolları sıvadı

“Öncelikli hedefimiz bölgede kamera sistemi ve aydınlatma”

“Yürüyüş yolunda kullanılan malzemeler deniz suyuna mukavemetli malzemeler değil”

DEVRİM DEMİR

MANŞETİMİZ SES GETİRDİ…

GIYNIK GİRNE Gazetesi’nin ‘Sahil Yürüyüş Yolu Dökülüyor’ başlıklı manşet haberi bölgede büyük yankı uyandırdı. Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, Lapta Sahil Yürüyüş Yolu’na sahip çıkmak için kolları sıvadı. Gazetemize konuşan Başkan Ataser, “Bölgenin en güzel nimeti” olarak adlandırdığı yürüyüş yoluna ilişkin çalışmaların havaların düzelmesi ile birlikte başlayacağını söyledi. Yapımı tamamlanarak 2018 yılında bölge halkının hizmetine sunulan yürüyüş yolunda kullanılan malzemelerin deniz suyuna mukavemetli malzemeler olmadığını ifade eden Ataser, önce bakımın yapılacağını sonrasında ise malzemelerin değişeceğini kaydetti.

“AYDINLATMA YOK BÖLGE GECE KARANLIĞA GÖMÜLÜYOR”…

Kuzey Kıbrıs’ta denizin üzerinden geçen, denizle birleşmiş başka bir yürüyüş yolu olmadığını söyleyerek, bu projeye sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Ataser, “Sahil yürüyüş yolu bölge için bir nimettir ve bunu değerlendirmek isteriz. Bakımı, düzenlenmesi ve bölgenin güvenliğinin artırılması için elimizden geleni yapacağız. Yürüyüş yolunda aydınlatma olmadığı için bölge gece karanlığa gömülüyor. Öncelikli hedefimiz bölgede kamera sistemi ve aydınlatma” şeklinde konuştu.

“YÜRÜYÜŞ YOLU İÇİN PROJE GENİŞLETİLDİ”…

Belediye olarak, bölgenin potansiyelini gördüklerini ve en kısa zamanda bölgenin çehresini toparlayarak en iyisi olmayı hedeflediklerini kaydeden Ataser, havaların düzelmesi ile birlikte bakım ve temizlik işlerine yoğunluk vereceklerini söyledi. Projeyi genişletmeyi hedeflediklerini de kaydeden Ataser, sosyal alanları çoğaltarak çocukların gençlerin ve sporseverlerin kullanım alanları için ek projelerin gündemde olduğunu ifade etti.

SİTE İÇİN GİRİŞİM BAŞLATILDI…

Yürüyüş Yolu üzerinde bulunan sitenin arıtmasının olmamasının da bölge için büyük sorun teşkil ettiğini ve bunun için çözüm önerilerini ortaya koyduklarını söyleyen Başkan Fırat Ataser, siteyi yapan müteahhitti bulduklarını belirtti. Sitenin genel sorunlarını gördüklerini ve iyi bir çalışma için adım attıklarını kaydeden Ataser, “İyi bir çalışma ile bölgeyi hak ettiği konuma kavuşturacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu