KıbrısManşet

Şahiner’in, “TPİC’in sunduğu sahte evrak” ifadesi Arıklı’yı küplere bindirdi

Merkezi İhale Komisyonu’nda 150 bin tonluk akaryakıt (fuel oil) temin ve taşıma ihalesinde TPIC’ firmasının teklifi imzasız evrak nedeniyle geçersiz sayılması Meclis'te tekrar gündeme geldi.

CANLI AKTARIM- ELİF DÜLGER

Merkezi İhale Komisyonu’nda 150 bin tonluk akaryakıt (fuel oil) temin ve taşıma ihalesinde TPIC’ firmasının teklifi imzasız evrak nedeniyle geçersiz sayılması Meclis’te tekrar gündeme geldi.

Meclis oturumunda Enerji ve Ekonomi Bakanı ile CTP Milletvekili Salahi Şahiner arasında TPIC gerginliği yaşanırken Salahi Şahiner’in, “TPİC’in sunduğu sahte evrak” ifadesi Arıklı’yı küplere bindirdi.

Arıklı, “Sahte evrak değil PDF belge sahte evrak değildir. Konuşmuyorum seninle, seni muhatap almıyorum, sen avukatlık yapıyorsun o avukatlığına devam et. Sen avukatsın herkes biliyor”

TPIC’E KUMPAS KURULDU

18 ve 23 Ağustos’ta Bakanlar Kurulu kararıyla TPIC’ten doğrudan alım ile alınan akaryakıtın tahlil sonuçlarından haberiz var mı?” sorusunu Enerji ve ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’ya ileten CTP Milletvekili Şahiner, “TPIC yetkililerinin bakanlığı bu yakıtın kötü olduğunu söyledik buna rağmen sıkışıklardı ve alınması gerekli diye haber yapıldı bu haberden haberiniz var mı? 18-23 Ağustos tarihindeki akaryakıt uygun değil ise Bakanlar Kurulu bu yakıtı almaza müsaade etmiyordu” dedi. Bakan Arıklı, Şahiner’e cevaben tahlil raporlarına inanmadığını ve TPIC’e kumpas kurulduğunu ve TPIC’in haklı olduğunu ifade etti. Tarihleri tekrar kontrol edeceğini ifade eden Arıklı, “Benim bildiğim yine o tarihlerde bir kumpas oluşturuldu ve biz tankerlerle yakıt almak zorunda kaldık. MİK ihaleyi iptal ediyor ben sudan akaryakıt mı üretecektim? Kurum zarar etmedi kar etti, bana teşekkür etmeniz gerekiyorken şu sözlere bakın” dedi.

Öte yandan Erhan Arıklı opsiyon belgesi ile ilgili MİK ve MİK üyelerine dava açacağını da kürsüden duyurdu. Arıklı, “Benim için opsiyon belgesini kaldırdı, dediniz, boş çıktı… Bu opsiyon belgesi geçerli değildir. İstenildiği gibi bir opsiyon belgesi midir? Şahsen ben MİK ve MİK üyelerine dava açacağım opsiyon belgesi ile ilgili… Bu benim şahsi olarak tercihim anlamında bunu yapacağım” diye konuştu.

 

“Akaryakıt temin ihalesinde TPIC’in teklifi geçersiz” HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Diğer Haberler

Başa dön tuşu