KıbrısManşetToplum

Sahte reçete soruşturmasında tutuklanan aileye 3 gün ek tutukluluk

Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan doktor Sude Toydemir ve eczacılar Özlem Toydemir ve Ediz Toydemir Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

(Kamalı Haber)

Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan doktor Sude Toydemir ve eczacılar Özlem Toydemir ve Ediz Toydemir Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Müfettiş Muavini Cemali Çiftci mahkemede olguları aktardı.

Polis,  zanlıların, “Resmi evrak sahteleme”, “Resmi evrağı tedavüle sürme ve sahtekarlıkla para temini” suçlarından tutuklandıklarını söyledi.

Çiftci, 2023 Ocak-Ağustos ayları arasında Serdarlı Eczanesinin sahibi Özlem Toydemir ve Dörtyol Eczanesinin sahibi Ediz Toydemir’in, kızları olan doktor Sude Toydemir’in yazdığı reçeteleri sahteleyerek, müşterilere ilaç verilmiş gibi işlem yaparak, hazırladıkları sahte reçeteleri Sosyal Sigortalar Dairesi’nde tedavüle sürüp, sahtekarlıkla para temin ettiklerini kaydetti.

Polis, zanlıların iş yerlerinde ve evlerinde arama yapıldığını, birçok elektronik eşyaya el konulduğunu söyledi.

Çiftci, Ediz Toydemir’in Dörtyol’daki eczanesinin yakınlarındaki çöp konteynerinde küpürü kesilmiş boş ilaç kutuları bulunduğunu kaydetti.

Özlem Toydemir’in Serdarlı’daki eczanesinde ise Sude Toydemir tarafından yazılmış imzalı reçeteler bulunduğunu ifade eden polis, Sude Toydemir ve Ediz Toydemir’in gönüllü ifade verdiğini belirti.

Polis, Sude Toydemir’in ifadesinde yaptığının yasal oluğunu söylediğini açıkladı. Ediz Toydemir’in ise ifadesinde küpürüz ilaçların askerler almış olduğu reçetelerin küpürleri olduğunu söylediğini aktardı.

Çiftci, olayla ilgili 57 ifade alındığını, soruşturma kapsamında Sosyal Sigortalar Dairesi’nden aldıkları listelerde en yüksek reçete sayısına sahip olan eczanelerden başlayarak, soruşturmaya devam ettiklerini söyledi.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu