ManşetSporSürmanşet

Saldım çayıra mevlam kayıra

Kıbrıs Türk Futbolu savaş dönemi de gördü ve ligler belirli sezonlarda oynanamadı. Ancak ülke futbolu bugüne kadar pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntılar kadar hiç yıpranmadı

GIYNIK SPOR

Spor dediğimiz zaman kuşkusuz ülkenin bir numaralı branşı futboldur. Bunun nedeni de kulüp, yönetici, teknik ekip ve sporcu derken yaklaşık 20-25 bin kişiye hitap eden bir organizasyon. Hal böyleyken başta pandemi süreci olmak üzere, seçimler ve kurultaylarla birlikte Kıbrıs Türk Futbolu tarihinde yaşamadığı kötü günlerden geçiyor.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da, bugüne kadar yaşanan tüm gelişmelerin ardından dün yaptığı açıklama ile gündeme oturdu. Sertoğlu’nun açıklamasında en çok konuşulan hususlar ve eleştirilen ifadeler şöyle:

“FUTBOL BU ŞARTLARDA BAŞLAMAZ”

“Temaslı takip sisteminin kaldırılması ile ilgili olarak ciddi sıkıntılar var. Hal böyleyken futbol faaliyetlerinin mevcut sistem içerisinde başlayabilmesi ciddi sıkıntı yaratır.”

“KAHRAMANLIK VE MADDİ ÇIKAR PEŞİNDELER”

“Futbol başlar ve durursa kulüpler ekonomik yıkım yaşar. Bazı kişiler futbol üzerinden kahramanlık peşinde, bazıları da maddi çıkar elde etme peşinde.”

“ANTRENÖR VE FUTBOLCULAR PARAYA BAĞLAMASIN”

“Futbolu çok seviyorsanız, yanıp tutuşuyorsanız, her şeye rağmen futbol oynama niyetindeyseniz bütün riskleri futbol ailesinin diğer paydaşları ile paylaşmayı da bileceksiniz. Bu hususta tüm yaşananları elde edeceğiniz maddi kazanca bağlamayacaksınız.”

“FUTBOL 3-5 GÜNLÜK MECARENIZDAN DAHA ÖNEMLİ”

“Futbol sizin üç beş günlük maceranızdan çok daha değerli ve çok daha toplumsal bakılması gereken bir değerdir.”

“MACERAPERESTLERİN KEYFİNE HEBA EDİLMEYECEK”

“Tüm futbol paydaşları ile bu günlere getirdiğimiz bu büyük değeri bir kısım maceraperestin bir anlık keyfi için heba edecek değiliz.”

FUTBOLCULARDAN EYLEM KARARI: SİYAH ÇELENK VE KTFF ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Hasan Sertoğlu’nun bu açıklamaları yanında dün ilginç bir şekilde Futbolcular Derneği de bir eylem kararı aldı. Dernek tarafından yapılan açıklamada; “Ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyan futbol ile ilgili Salı günü önce Sağlık Bakanlığı önüne siyah çelenk bırakacak, ardından KTFF önünde açıklama yapacak.” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu