DünyaFutbolGenelManşetSporTürkiye

Şampiyonlar Ligi: UEFA finali İstanbul’dan Porto’ya aldı

UEFA, İngiltere Premier Ligi takımları Manchester City ve Chelsea arasında 29 Mayıs'ta İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin, Portekiz'in Porto kentine alındığını açıkladı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin yaptığı açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türk makamları, UEFA’nın isteğini anlayışla karşıladı. TFF, her zaman UEFA’nın güvenilir bir ortağı olmuştur” dedi.

Ceferin, “Türkiye yıllar boyunca birçok UEFA etkinliğine büyük bir başarı ile ev sahipliği yapmıştır. Yakın gelecekte bir Şampiyonlar Ligi finali ve diğer birçok etkinliği Türkiye’de görmeyi umuyorum” diye konuştu.
Final maçının İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması öngörülüyordu.

Ancak İngiltere’nin geçen hafta Türkiye’yi, dönüşte 10 günlük otel karantinasına girilen “kırmızı liste”ye alması nedeniyle, İngiliz taraftarların maça gidebilmesi zorlaşmıştı.

Portekiz ise İngiltere’nin dönüşte karantina gerektirmeyen “yeşil ülkeler” listesinde,
Final karşılaşması, FC Porto’nun Estadio do Dragao Stadı’nda oynanacak.

12 BİN TARAFTAR FİNALİ STATTA İZLEYEBİLECEK

6 bin Manchester City ve 6 bin Chelsea taraftarı finali stadyumda izleyebilecek.

Geçen yılki Şampiyonlar Ligi finali de koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul yerine Portekiz’in başkenti Lizbon’da oynanmıştı.

UEFA, İngiltere hükümeti ve İngiltere Futbol Federasyonu yetkilileri arasında, finalin Londra’ya alınması için görüşmeler yapılmış ancak anlaşma sağlanamamıştı.

Anlaşmaya varılamamasının en önemli nedeni ise UEFA’nın, sponsorlar ve yayın kuruluşlarının temsilcileri ile finali VIP kategorisinde izleyeceklerin karantina kısıtlamalarından muaf tutulmaları talebinin kabul görmemesiydi.

TFF yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023’teki finale ev sahipliği yapmayı beklediklerini söylemişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu