GenelKıbrısManşet

Sarp: Denizlerin çekilmesi deprem ile alakalı değil

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Mediha Orun Sarp, denizlerdeki çekilmenin her yıl bu dönemlerde yaşandığını, telaş yapılacak bir durum olmadığını ifade ederek, “Denizlerdeki çekilmeyi depremle bağdaştırmak doğru değil” dedi

“Çekilmeler medcezir olayından kaynaklı; normal bir durum”

HALK ENDİŞELİ…

Son dönemlerde yaşanan deniz çekilmeleri vatandaşlar tarafından endişeyle karşılandı. 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrası tedirginliğin had safhalarda olduğu dönemlerde, doğada görülen normal dışı durumlara karşı hassasiyet de artmış durumda. Kamuoyunda “deprem habercisi” olarak değerlendirilen deniz çekilmeleri konusuna uzmanlardan da açıklama geldi.

“ÇEKİLMELER MEVSİMSEL, NORMAL”…

Konu ile ilgili konuşan Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Mediha Orun Sarp; çekilmenin depremle ilgili olmadığını belirtti. Her yıl bu aylarda deniz çekilmelerinin yaşandığını ve bunun olağan bir durum olduğunu kaydeden Sarp, ortada panik yapılacak bir olay olmadığını belirterek; “Denizlerdeki çekilmeler normal bir durumdur” dedi. Mediha Orun Sarp, denizlerdeki çekilmelerin “gelgit” olaylarından kaynaklandığına dikkat çekerek, şiddetli kuzey yönlü rüzgarlar sebebiyle deniz çekildiğini söyledi. Sarp, “Güney yönlü rüzgâr yaşanmaya başladığında denizlerimiz tekrardan eski seviyelerine gelecektir” diye ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu