KıbrısManşetSiyaset

Senin: Toplumu kucaklayıcı bir uzlaşı hükümeti kurulabilir

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la görüşmesi sonrası açıklamalarda bulunan HP Genel Başkanı Senin, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin yer alacağı toplumu kucaklayan bir hükümet modeline sıcak baktıklarını ifade etti

GIYNIK ÖZEL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümet kurma çalışmaları ve görevlendirme amacıyla, Mecliste temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle görüşüyor. Tatar, bu kapsamda Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin’i kabul etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la görüşmesi sonrası açıklamalarda bulunan Senin, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin yer alacağı toplumu kucaklayan bir hükümet modeline sıcak baktıklarını ifade etti.

Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin’in açıklaması şu şekilde:

“Bir takım görüşmeler gerçekleştirdik ve fikir alışverişlerinde bulunduk. Bir şekilde nasıl hükümet kurulur, bunun modellemesiyle ilgili bir ön görüşme yaptık.

Hassasiyetlerimizi, partideki genel kanıyı dile getirdi. Farklı hükümet seçenekleri bulunduğunu dile getirdik. Özellikle belki de kutuplaşmanın olduğu, ekonomi ve sağlıkta şartların ağırlaştığı bir dönemde geniş kapsamlı toplumu kucaklayıcı bir hükümet modelinin de alternatif olduğunu belirttik.

Resmi süreç bugün başladı, Cumhurbaşkanı görevlendirmeyi yapacaktır ve partiler de kendi içlerinde değerlendirmelerde bulunacaktır. Son karar parti meclisinindir.

Ülke içerisinde kutuplaşmanın seçim sürecinden sonra da devam ettiğini gözlemliyoruz. En azından Cumhuriyet Meclisi’nde grubu bulunan partilerin elini taşın altına koyacağı bir dönemde konuşulabilir. Yetkili organlar buna karar verecektir. Toplum menfaati neyi gerektiriyorsa sürecin bu şekilde tamamlanmasını istiyoruz.

Tek bir alternatif üzerinde yoğunlaşılmadan, ekonomi ve pandemi koşullarını da düşünerek toplumun her kesiminde kucaklayıcı bir hükümet modeli kurulabilir. Bu da bir alternatiftir. Ekonomik koşullar ağırlaşarak geliyor. Mecliste grubu bulunan partilerin oturup konuşması gerekiyor.

Halkın Partisi, parti içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili değerlendirmelerine devam ediyor. Hükümet modelleriyle ilgili parti içerisinde farklı görüşler var ama yetki parti meclisindedir. Şu an herhangi bir tarafa yönelim yok. En sağlıklı kararı vereceğimizden şüphem yok.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu