KıbrısManşet

Serdar Denktaş: Çatı aday için hükümet bozulup, hükümet kurulmasına karşıyım

3 parti genel başkanının Ankara’ya çağırılması konusunu değerlendiren Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, “Cumhurbaşkanlığı makamı bu tür siyasi oyunların bir parçası olamaz” dedi.

GIYNIK ÖZEL

UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar, Dp Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın Ankara’ya çağırılması konusunu değerlendiren Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, “Cumhurbaşkanlığı makamı bu tür siyasi oyunların bir parçası olamaz” dedi. Kendisinin Türkiye’ye çağrılmadığını da vurgulayan Denktaş, bu davetin zamanlamasının da doğru olmadığının altını çizdi.

“Türkiye ile Kıbrıslı Türklerin ilişkisinin son yıllarda al-ver ilişkisine döndüğünü belirten Denktaş, Anadolu halkı ile Kıbrıs Türk halkının ilişkilileri bu kadar sığ bir ilişki değildir çok fazla derinlere dayanır” şeklinde konuştu.

FİKRİ ATAOĞLU’NUN ANKARA’YA DAVETİNİ DOĞRULADI

Fikri Ataoğlu ile bu sabah görüştüğünü ve Fikri Ataoğlu’nun kendisine bugün Ankara’ya gideceğini söylediğini de açıklayan Serdar Denktaş, “Sırf ben aday oldum diye Fikri’nin morali bozulmuşsa bilemem çünkü bir parti başkanı olarak iktidara gelmeyi istemesi normal. Benim adaylığım buna engel oldu diye morali bozuldu mu bilemem” dedi.

“Dörtlü koalisyon hükümeti, UBP’nin HP’ye ‘hükümeti boz, gel beraber hükümeti kuralım ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday gösterelim’ teklifiyle bozulmuştu. Ben o dönem de buna karşı çıkmıştım. Şimdi de yine UBP, DP ve YDP’ye aynı teklifi yapıyor. Ben yine buna karşıyım. Geçen sefer de çatı aday için hükümetin bozulmasına karşı çıkmıştım bugün yine karşı çıkacağım” diyen Serdar Denktaş, “Bana rağmen 26 sayısını bulup hükümeti kurarlarsa bile UBP, YDP, DP’den bir vekilin Cumhurbaşkanı olması halinde sayı yine 25’e düşecek. 25 kişiyle bütçeyi nasıl geçirecekler. Bütçesiz nasıl olacak. Benim düşüncem mevcut hükümetin göreve devam etmesi yönündedir. Başka partilerden koparma mı yapılacak yine. Siyasi istikrarsızlığa bir son vermeliyiz” dedi.

“BEN BU KAVGALARIN ARASINDA OTURUP BEKLEYEMEZDİM”

Denktaş, “En tecrübeli, en kıdemli, Kıbrıs sorununda müzakere masasında en tecrübeli, yaşça belli bir noktaya gelmiş, doğduğundan beri Kıbrıs sorunun içerisinde, Türkiye ile tüm dedikoduların aksine iyi ilişkileri olan, Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını sonuna kadar koruyan tek bir aday var. Böylesi bir dönemde Başbakan ve Başbakan Yardımcısı adaylıktan çekilmeliydi. Herkes ben adayım diyorsa ve tek adayda buluşmayı ‘bakanlık havucuyla’ yapmaya çalışıyorsa, Serdar Denktaş oturup da 5 yıl sonra bu göreve talip olurum diyemezdi” dedi.

Denktaş, “Ben Rauf Denktaş’ın oğluyum ama aynı zamanda Raif Denktaş’ın da kardeşiyim” yani ben ikisinin senteziyim” şeklinde bir yorumda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu