KıbrısManşet

Serdaroğlu: Marketçilerin bana aç kaldığını kimse söylemesin

2021 yılının ikinci asgari ücretinin belirlenmesi için görüşmeler sürüyor...

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, bugün saat 10.00 sıralarında 2021 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplandı.

Hür-İş Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu,  toplantı başında yapmış olduğu konuşmasında işçi kısmının pandemi sürecindeki yaşadığı sıkıntıları dile getirdi ve marketlerdeki yaşanılan fahiş fiyatlara dikkat çekti.

Asgari ücretin bugün belirleneceğine dair inançları olduğunu aktaran Serdaroğlu, “Bu yılın asgari ücretini belirlemek durumunda kaldık ve başkanın da dediği gibi her şey ortada ve bu süreci daha fazla uzatmanın bir anlamı yoktur. Bizde bugün bitirme bu işi sonlandırma niyeti vardır. Açıklamalara saygı duyuyoruz ancak o açıklamaların yapılmasının yanı sıra kendilerinin asgari ücretin altında yaşanılan açlık sınırını düşünülmeli” ifadelerine yer verdi.

MARKETTEKİ FAHİŞ FİYATLARA KİMSE MÜDAHALE ETMİYOR

Pandemi süreci boyunca yaşanılan ekonomik krizinden tek etkilenmeyen sektörün marketçiler olduğunun altını çizen Serdaroğlu, “Marketlerde yaşanılan fahiş fiyat artışına kimsenin müdahale ettiği yok, devlet dahi el atmıyor marketçilerin bana aç kaldığını kimse söylemesin. Naylon poşet yasak dediler, daha sonra 25 kuruşluk bir miktar biçtiler oradan da markete destek sağlandı. Biri ücretli satıyor, biri bedava satıyor kimsenin umurunda değil. Önce devlet sosyal devlet olma görevini yerine yetirecek” şeklinde konuşarak hükümeti eleştirdi.

“İnsanca yaşanılabilir bir ülke istiyoruz” sözleri ile konuşmasına devam eden Serdaroğlu, “Bizim derdimiz gezmek ya da sosyal yaşam değil asgari ücretlinin tek derdi markete girmek istiyor, boğazını düşünüyor. İşçiler bu masaya gelip konuşmakta korkuyorlar sürekli işinden olma tehdidi altında. Kendilerini biz olmazsak nasıl temsil edecekler biz onların arkasındayız. Devlet işçiye sahip çıkamadı.  İşverenlerde kendi işlerini döndüremez işçi olmazsa. İşsiz kalmaları konusunda tehditlerden vazgeçmeleri gerekiyor. Pandemi konusunda servetine servet katanlara servet vergisi dedik o da gelmedi. Sosyal devlet olmanın gereğidir bunlar” şeklinde konuştu.

DP HÜKÜMETTE BULUNDUĞUNU HATIRLASIN

Devlet kanadında bulunan Demokrat Parti tarafından asgari ücretin 6000 TL olması söylemlerine karşı eleştirilerde bulunan Serdaoğlu, 6000 TL rakamının belirtilmesini ciddiyetsizlik olarak değerlendirdi ve “DP’nin hükümette olduğunu hatırlamasını istiyoruz siyaset yapmak için halkın duyguları ile oynamasınlar hükümet tarafı 6000 TL rakamını ortaya atıyor. 8,83 hayat pahalılığı ortaya atılırsa bizim oyumuz ret olacaktır. Devletimize ne için orada olduklarını haykırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu

Diğer Haberler

Başa dön tuşu