KıbrısManşet

Serdaroğlu’ndan milletvekillerine: Çözüm üreteceklerine, kavga ediyorlar

Lefkoşa Türk Belediyesi önünde toplanarak Meclis önüne yürüyen 28 belediyede örgütlü dört sendika ve belediye çalışanları Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu'na milletvekillerine iletmesi için verdiği talep mektubu sonrasında son buldu.

28 belediyede örgütlü dört sendika; Belediye Emekçileri Sendikası (BES), (Dev-İş), Hür İş Federasyonu (Hür-İş) ve Mağusa Türk Genel İş Sendikası (MTGİS), ekonomik kriz ve koronavirus salgınının belediyelere “olumsuz” etkilerine dikkat çekmek ve yaşanan sıkıntıların giderilmesi için hükümetten taleplerde bulunmak üzere Cumhuriyet Meclisi önüne yürüdü.

SAAT 11.36
Kamu-iş Başkanı Ahmet Serdaroğlu sonlandırılan eylem sonrasında açıklama yaparak, “Sorunlara çözüm üreteceklerine birbirleri ile kavga ediyorlar. Tek dertleri koltuklarda oturmak, o koltuklarda otursalar ne olacak” ifadelerine yer verdi. Meclis’te bulunan siyasi partililere seslenen Serdaroğlu, “Sağ-sol hepsine sesleniyorum, hepsini sağduyuya çağırıyorum. Bir an önce seçim yapsınlar. Seçimden önceki 2 ay zarfında da bir milli mutabakat hükümeti kursunlar. Hepsinin bir olacağı bir hükümet kursunlar ve sorunlara birbirlerinin üzerine çıkmadan vatandaşlarının sorunlarına çözüm üretsinler. Vatandaş seçim değil geçim derdinde bunu artık anlasınlar bu şekilde seçime gitseler ne olacak. Bu şekilde sizi seçeceklerini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz”dedi.
Milletvekillerini bir olmaya davet eden Serdaroğlu, “Bütün sağ ve sol vekiller bir araya gelin nasıl ki biz sendikalar bir araya geldik siz de bir olun. Örnek olun ve sorunlara çözüm üretin, insanların geçimi için çare üretin” diyerek çağrıda bulundu.
SAAT 11.32
Eylem tamamlandı. İvedi olarak çözüm üretilmez ise eylemler Meclis önünde devam edecek.
SAAT11.28
Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu Meclis önüne geldi. Sennaroğlu, “Hepinizi saygı ile selamlıyorum ve taleplerinizi içeren mektubu gerekli kişilere dağıtacağım” ifadelerine yer verdi.
SAAT 11.22
Meclis önünde toplanan ve eylemi başlatan 28 belediyede örgütlü dört sendika ve belediye çalışanları Meclis’i temsil eden milletvekillerine iletilmesi için hazırlanan taleplerin içerildiği mektup Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu’na verilmek istendi. Eylemciler Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu’nu dışarıya çağırıp mektupların alınmasını istedi.
SAAT 11.00

Lefkoşa Türk Belediyesi önünde konuşma yapan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı  Mehmet Harmancı, “Hava sıcak yol uzun ama eminin yolun sonu aydınlık olacak. 2 yıldır bir evinde oturanlar ve bir de sahada olan sizler varsınız. Sokağı süpüren, kanalizasyonları temizleyen, çöpleri toplayan sizlersiniz ve yine aşıyı en son olan, katkı almayan da sizlersiniz. Paramız yok dediler 10 günde 1 milyar TL kayıt dışı parayı ülkeye soktular ve bize yine hiçbir şey vermediler” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu