GenelKıbrısManşet

Şimdi sucuk zamanı!

Cengizköy’de 15 yıldır üzüm sucuğu yapan Taner-Sabiha Aslantürk çifti GÜZELYURT-LEFKE GAZETESİNE konuştu

 

Lefke ilçesine bağlı Cengizköy’de yaşamlarını sürdüren Taner-Sabiha Aslantürk çifti, üzüm hasadının sona ermesi ile üzüm sucuğu için kolları sıvadı. Aslantürk çifti, uzun ve zahmetli bir yapım aşaması olan bu geleneksel ürünü
Güzelyurt-Lefke Gazete takipçileri için anlattı. Atalarından öğrendikleri kültürü yıllardır yaşatan Aslantürk çifti, üzüm sucuğunun yapımını aşamalı olarak gösterdi. Yapımı ne kadar zahmetli olsa da yemesinin çok lezzetli olduğunu ifade eden Aslantürk çifti, üzüm sucuğunun şeker katılmadan yapıldığını anlattı.

ASLANTÜRK: VERİMLİ BİR HASAT OLDU

Ülkemizde bu yılki üzüm hasadının oldukça verimli geçtiğini belirten Aslantürkler, üzüm hasadıyla satılanın satıldığını kalanın da üzüm sucuğuna dönüştüğünü vurguladı. Sadece üzüm suyu ve un ile hazırlanan isteğe göre ceviz ya da bademle dizimi gerçekleştirilen üzüm yapımının püf noktalarını anlatan Aslantürk çifti, ilk olarak yıkanan üzümlerin ezilerek preslendiğini, daha sonra da suyunun alınarak kazanlarda havara toprağıyla kirinden arındırıldığını ifade etti. Üzüm sucuğuna hiçbir şekilde şeker katılmadığını kaydeden Aslantürk çifti, sucuğun sadece üzüm suyuyla ve 5’te bir oranda un ile yapıldığını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu