GenelKıbrısManşet

“Size prim vermeyeceğiz”

Ülkede infiale neden olan tecavüz suçundan mahkemeye çıkarılan zanlılar görüntü alan basına tepki gösterdi

DEVRİM DEMİR

Ülkede infiale neden olan tecavüz suçundan mahkemeye çıkarılan zanlılar görüntü alan basına tepki gösterdi

Ülkeye bayram tatili için 3 günlüğüne gelen ve eğlence mekanında tanıştıkları 21 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kıza, Girne’de kiraladıkları bir apartman dairesinde tecavüz eden 5 zanlı bugün ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

13 gündür poliste tutuklu olan zanlılar, verdikleri ifadede genç kızın kendi rızası ile ilişkiye girdiği yönünde ifade verdi.

Girne Kaza Mahkemesinde bugün görüşülen ek tutukluluk duruşmasında, soruşturmayı yürüten polis memuru Kazım Sevinç zanlıların ‘tecavüz’ suçundan 13 Nisan tarihinde tutuklandığını anımsattı.

POLİS: MÜŞTEKİ 2 KİŞİDEN YARDIM İSTEDİ”

Polis memuru Kazım Sevinç, zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini anlattı. Müşteki ve 5 zanlıdan alkol ve uyuşturucu tespiti için alınan kan örnek sonuçlarının henüz ellerine ulaşmadığını kaydeden Sevinç, 18 kişiden ifade alındığını zanlıların Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden doktor kontrolünden geçirildiklerini ve ‘cezai ehliyetlerinin’ olduğu yönünde rapor temin ettiklerini söyledi. Müştekinin cep telefonunda olay gecesi 2 kişiye mesaj atarak yardım istediğini ifade eden Sevinç, zanlıların cep telefonlarında bulunan video ve görüntülere ilişkin soruşturmanın detaylı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

ZANLILARIN KENDİ ARALARINDA MESAJLARI MERCEK ALTINDA

Ülkede infiale neden olan olayın ardından, Türkiye’ye kaçmaya hazırlanan zanlıları kaldıkları dairede müştekinin cep telefonunda bulunan konumdan hemen tespit ettiklerini kaydeden polis, zanlıların cep telefonlarında birbirlerine attıkları mesajların da tespiti yapıldığını aktardı. Müştekinin ailesinden korktuğu için mahkemeye gelmek istemediği ve bu yüzden şikayetçi olmaktan korktuğu yönünde polise beyan verdiğini de mahkemeye aktaran polis, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

MAHKEME: CİDDİ VE HASSAS BİR MESELE

Sevinç’in tutukluluk talebi sonrası avukat müştekinin ‘amme fesatçılığı’ yaptığını 5 kişi ile bilerek birlikte olduğu yönünde savunma yaptı. Başsavcılık adına mahkemede hazır bulunan Savcı Ali Hidayet, olayın ciddiyetine değindi ağır cezalık suçun müebbet hapse kadar cezası olduğuna dikkati çekti. Yapılan beyanların ardından Yargıç, olayın çok ciddi ve hassasiyetine vurgu yaparak zanlıların 7’şer gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

ZANLILARDAN PİŞKİN YANIT

Mahkeme salonuna getirilip götürülürken yüzlerini kapatan zanlılar, görüntü almak isteyen basına tepki gösterdi. Yüzlerini açmak istemeyen zanlılar, “Size prim vermeyeceğiz” diyerek polis aracına bindiler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu