Kültür SanatManşet

Sony, Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store’dan kaldırdı

Sony, yaptığı yeni bir açıklamayla, Cyberpunk 2077 ’nin PS Store’dan kaldırdığını ve isteyen herkese para iadesi yapacağını duyurdu. Cyberpunk 2077’nin özellikle PlayStation 4 kullanıcılarının yaşadığı ciddi sorunlara yanıtsız kalmayan şirket, müşteri memnuniyetinin öncelikli olduğunu belirtti

Sony, Cyberpunk 2077 ile ilgili kızgın kullanıcıları yatıştırmak için oyunu Playstation Store’dan kaldırarak tam para iadesi imkânı sunuyor.

Cyberpunk 2077’nin 10 Aralık’ta piyasaya çıkmasıyla oyuncuların çeşitli sıkıntılar yaşamasından sonra Sony bu radikal kararı aldı.

Warsaw merkezli oyun geliştiricisi ve Witcher 3 oyunuyla bilinen CD Projekt memnun olmayan oyunculara para iadesi imkanı sunmuştu fakat Sony oyunu platformlarından tamamen kaldırarak bir adım ileri gitti.

Cyberpunk Hollywood aktörü Keanu Reeves’i oyun karakteri olarak gösteriyordu ve Reeves’i iyasa sürülürken en büyük elçilerinden biri olarak kullanmıştı.

CD Projekt’in hisseleri altı gün içerisinde üçte birden fazla değer kaybetti. Şirket Twitter’dan yaptığı açıklamada “PlayStation 4 ve Xbox One için oyunu daha iyi yapmaya daha fazla özen göstermeleri gerektiğini” belirtti.

Son olarak Sony’nin oyunu PlayStore’dan kaldırmasından sonra CD Projekt’in hisseleri yüzde 19 düşüş yaşadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu