GenelKıbrısManşetSiyaset

Sucuoğlu: Tanınmamışlığın dezavantajlarını avantaja çevireceğiz

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, UBP Kurultay’ı için hazır olduğunu, tabandan çok güçlü bir destek aldığını dile getirdi.

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, UBP Kurultay’ı için hazır olduğunu, tabandan çok güçlü bir destek aldığını dile getirdi.

Katıldığı bir tv programında değerlendirmelerde bulunan Sucuoğlu, UBP Genel Kurultayı’nın 24 Ekim tarihinde yapılacağını, adaylıktan çekilmesinin ise söz konusu dahi olmayacağını ifade etti.

Çalışmalarıyla ilgili açıklamalara da yer veren Sucuoğlu, “Gittiğimiz her yerde büyük bir ilgi ve destek görüyoruz. Parti tabanında destek görmemiş olsak aday olmazdım” şeklinde konuştu.

UBP Kurultay’ında kazanan ismin Başbakanlığa aday isim olduğunu bu nedenle UBP Kurultayının çok önemli olduğuna dikkat çeken Sucuoğlu, “UBP devletin bir partisidir. UBP’deki sıkıntılar, içinde bulunduğu koalisyondaki sıkıntılar devleti etkiliyor ama çok ilginçtir diğer partileri de etkiliyor” dedi.

Faiz Sucuoğlu, Hasan Taçoy, Ersan Saner ve Zorlu Töre olmak üzere 4 adayın kesinleştiğini aktaran Sucuoğlu, kurultayın ardından güçlü bir UBP ortaya çıkmasıyla birlikte erken seçim sonrası radikal kararlar alınması gerektiğini savundu. Bununla ilgili çalışmalar gerçekleştirdiğini aktaran Sucuoğlu, “Alışılagelmiş statükonun kırılacağı içinde bulunduğumuz hayali yumurtanın kabuklarının kırılacağı, ayaklarımızın üzerinde ekonomik olarak durmayı başarmamız gereken bir süreç olacak. İdeali tek parti iktidarıdır. Ayağınızda bir ağırlık olmasın hedef, oluşturduğumuz plan ve programı adım adım bu değişiklikler yapılacak ülkenin çıkışının başka çaresi yok. Turizm ve Yükseköğrenim yanına iki lokomotif sektör daha koymak zorundayız. Dış etkenler önümüzdeki süreçlerde de bizi etkileyecek.   Tanınmamışlığın hep dezavantajlarını yaşadık, dezavantajlarını avantaja çevireceğimiz gündür bugün.  Radikal kararlar almazsak durmayacağız” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu