KıbrısManşet

Tacize uğradı ‘parayı al sus’ dendi…

Pazarlamacılık yaparak geçimini sağlayan iki çocuk annesi Sinem Güzelgöz, bir kadının karşılaşabileceği en zor durumlardan birini yaşamasına rağmen, tüm baskılar karşısında dik durmayı ve kendisine yapılanlara karşı cesursa savaşmayı göze aldı


“ARKADAN SARILIP ÖPMEYE ÇALIŞTI”… İşi gereği ürün pazarlamak için Esentepe’de daha önce hiç gitmediği bir markete giden Sinem Güzelgöz, 70’li yaşlardaki market sahibinin fiziksel tacizine uğradı. “Ben raflara bakarken bir anda arkadan belime sarıldı. Ne olduğu anlayamadan bana ‘Bir öpücük alayım’ dedi. Şaşkın bir halde yanından uzaklaştım ama gelip tekrardan bana sarılmaya çalışınca bu kez adamı ittim ve dışarıya çıktım” diyerek başından geçen olayı anlattı. Güzelgöz, “Benim yerimde 15-16 yaşlarında bir kız çocuğu olsaydı bu tacizin sonucu ne olacaktı? Ne kadar ileriye gidecekti?” diyerek yaşadığı olaydan ne kadar kötü etkilendiğini ifade etti.

‘POLİS ARACILIĞIYLA AHLAKSIZ TEKLİF’ İDDİASI… Sinem Güzelgöz, “Karakolda benim ve market sahibinin ifadesi alındı ama işin en acı yanı polis memurlarının bana, ‘size para versin de bu konuyu kapatın, şikâyetinizi geri çekin’ teklifinde bulunması oldu. Polisler de taciz olayının üstünü örtbas etmek için böyle bir ahlaksızlığa ortak oldular. Ben bu teklife sert tepki gösterdim ve herkesin namusunun, onurunun parayla satın alınamayacağını söyledim. Ben tepki gösterince polis memuru da geri çekilerek, ‘ben sadece aracıyım’ diyerek konuyu değiştirdi” iddiasında bulundu.

ESKİ MUHTARLAR AYAKLANDI… Öte yandan Esentepe bölgesinde de infial yaratan olayla ilgili, geçtiğimiz gün yayınlanan ilk haberde söz konusu tacizci şahsın eski muhtar olduğu ifade edilmiş ve bölgedeki mevcut muhtar ile tüm eski muhtarlar zan altında kalmıştı. GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bölge sakinleri söz konusu tacizci şahsın daha önce de benzer vukuatları olduğunu fakat köy içerisinde yaşanan olay nedeniyle konunun üzerinin kapatıldığı da öğrenildi. Söz konusu olayda adı geçen market sahibi ve eski muhtarın Ö.N. isimli şahıs olduğunu açıklama gereği duyuyoruz.

İşi gereği, geçtiğimiz Cuma günü ürün pazarlamak için Esentepe’de daha önce hiç gitmediği bir markete giden Sinem Güzelgöz, “Market sahibi olan kişi oturmamı söyledi ve bana kahve sordu, ben de sağlık sorunum olduğu için ve biraz da tansiyonum düştüğü için ayran içmeyi tercih ettim. Kısa bir süre sohbet ettik ve konuşmalarından biraz rahatsızlık duydum fakat yine de işimi yapmam gerektiğini düşündüğüm için içeriye gidip raflardaki eksiklikleri kontrol etmek istedim. İçeriye yürüdüğüm zaman kendisi de peşimden geldi ve ben raflara bakarken bir anda arkadan belime sarıldı. Ne olduğu anlayamadan bana ‘Bir öpücük alayım’ dedi. Şoka uğradım ve kendimi çok kötü hissetim. Şaşkın bir halde yanından uzaklaştım ama gelip tekrardan bana sarılmaya çalışınca ve ‘senin yaşındaki kadınlar, benim yaşımdaki erkeklerle ilgilenmesi gerekir’ gibi saçma laflar edince bu kez adamı ittim ve defterimi de alıp dışarıya çıktım” diyerek başından geçen olayı anlattı.

“GENÇ BİR KIZ OLSAYDI DAHA İLERİ GİDEBİLİRDİ”

“Ben kendimi koruyabilecek ve o kişiye gerekli tepkiyi verebilecek yaşta ve olgunluktayım fakat ben bir kız çocuğu annesiyim. Benim yerimde genç bir kız olsaydı ne olurdu, bu korkunç düşünce beni yedi bitirdi. 70 yaşlarında ve geçtiğimiz hafta sonu torununu evlendiren bir insanın böyle bir şeyi yapmasını hiç yakıştıramadım” diyen Güzelgöz, “Ben 38 yaşındayım, benim yerimde 15-16 yaşlarında bir kız çocuğu olsaydı bu tacizin sonucu ne olacaktı? Ne kadar ileriye gidecekti?” diyerek yaşadığı olaydan ne kadar kötü etkilendiğini ifade etti.

“POLİS ARACILIĞIYLA PARA TEKLİF ETTİLER”

Marketten çıkar çıkmaz hemen polis karakoluna giderek söz konusu market sahibi hakkında şikâyetçi olduğunu ve kendisini taciz eden market sahibinin polis ekipleri tarafından karakola getirildiğini aktaran Sinem Güzelgöz, “Karakolda benim ve market sahibinin ifadesi alındı ama işin en acı yanı polis memurlarının bana, ‘size para versin de bu konuyu kapatın, şikâyetinizi geri çekin’ teklifinde bulunması oldu. Polisler de taciz olayının üstünü örtbas etmek için böyle bir ahlaksızlığa ortak oldular. Ben bu teklife sert tepki gösterdim ve herkesin namusunun, onurunun parayla satın alınamayacağını söyledim. Ben tepki gösterince polis memuru da geri çekilerek, ‘ben sadece aracıyım’ diyerek konuyu değiştirdi” iddiasında bulundu.

“BENİM YERİMDE KÜÇÜK BİR KIZ OLABİLİRDİ”

Yaşadığı taciz olayından kısa bir süre önce ameliyat geçirdiğini ve hem taciz olayı hem de sonrasında yaşadığı stres nedeniyle ameliyat yerinde kanama sorunu yaşadığını aktaran Güzelgöz, “Bu konuda doktor raporum da var ve raporlar mahkemede emare olarak sunulacak’ şeklinde konuştu. “Polisin tutumunun da kabul edilebilir olmadığını kaydeden Sinem Güzelgöz, “Bir kadın için taciz gibi bir olay çok korkunç ve psikolojiyi çok kötü etkileyen bir durumdur. Hiçbir kadın bunu yaşamamalı. Ben zaten kendimi de geçtim ve çocuklarımız, gençlerimiz için endişe ediyorum. Benim bu olayı polise taşımamdaki en büyük etken benim yerimde küçük bir çocuk ya da genç bir kızın olabileceği gibi korkunç düşünceydi” diyerek, birçok yerden şikâyetini geri çekmesi için baskı gördüğünü, telefonlar aldığını da dile getirdi.

“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM”

Tüm baskılara rağmen şikâyetini geri çekmeyeceğini ve sonuna kadar mücadele edeceğini vurgulayan Sinem Güzelgöz, “Bir esnaf, kızı yaşında, torunu yaşında hiç tanımadığı bir kadına, güpegündüz nasıl böyle bir şey yapmaya cesaret eder. En çok endişelendiğim şey de eğer bu gibi kişilerin yaptıkları yanına kalırsa, daha da cesaretlenecekleri ve daha kötü şeyler de yapabilecekleridir bu nedenle mücadelemden vazgeçmeyeceğim” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu