KıbrısManşetToplum

Tarihi bina Lefke’ye kazandırıldı

Lefke Evi olarak anılan ve 2011 yılında restore tarihi bina, artık Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği binası olarak hizmet verecek

Lefke Evi olarak anılan ve 2011 yılında restore tarihi bina, artık Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği binası olarak hizmet verecek.

2011 YILINDA RESTORE EDİLDİ
Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği’nin yeni binasının açılışı gerçekleştirdi. 1911 yılında yapımı tamamlanan, 1930 yılında Mehmet Reşat Mulla Hasan Uzunoğlu tarafından bir Kıbrıslı Rum’dan satın alınan ve Okan Dağlı ile ailesi tarafından 2011 yılında restore tarihi bina, artık Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği binası olarak hizmet verecek. Bina içerisinde Lefke ilçesinde eksikliği hissedilen bir Halk Kütüphanesi, Toplantı Odaları ve Sergi- Seminer Odası bulunuyor. Binanın açılışı; Okan Dağlı, Ünsal Uzunoğlu, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Kaymakamı Sadi Güneş ve Lefke Muhtarı Turgay Özersoy tarafından gerçekleştirildi.

ÇAKMAK: ÇEVRE BİLİNCİ YÜKSEK, KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKACAK NESİLLER
“1995 yılında kurulan Derneğimiz, Lefke’de kurulan en eski sivil toplum örgütlerinden biridir. Uzun yıllar CMC konusunda çeşitli çalışmalar yürüten derneğimiz çatısı altında, küresel ısınma, geri dönüşüm gibi konularda çevre bilincini artırmanın yanında kültürümüzü de tanıtmak için farklı faaliyetler düzenlemeyi planlıyoruz” diyen Dernek Başkanı Münevver Ebedi Çakmak, ağustos ayında genç bir ekip ile devraldığımız dernek yönetimi ile farklı alanlarda çalışmalar yürüten dernekler ile iş birlikleri yaparak hedeflerimize ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi. “Lefke Evi olarak anılan bu tarihi bina ile kültürümüzü gelecek nesillere aktarırken, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kurmak istiyoruz” diyen Çakmak, “Bu sayede çevre bilinci yüksek ve kültürüne sahip çıkacak nesiller yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Burası bizim için sadece dernek binası değil hepimizin ortak kullanabileceği bir ev olacaktır” dedi.

DAĞLI: AİLE YADİGARI BİNAMIZ GÜZEL BİR AMACA HİZMET EDECEK
Aile adına kısa bir konuşma yapan Okan Dağlı ise, anneannesine ait bu evin uzun yıllardır kapalı olduğunu ifade ederek, kültürümüze, çevremize kimliğimize ve toplumsal varlığımıza sahip çıkmak için mücadele eden sivil toplum örgütlerine aile yadigarı binalarını vermekten mutluluk duyduklarını anlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu