KıbrısManşetSiyasetTürkiye

TBMM Başkanı Şentop Cumhuriyet Meclisi Heyetini kabul etti

Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşanan depremler ile çok büyük bir felakete maruz kaldığını vurgulayan Şentop KKTC’nin ilk anlardan itibaren açıklamaları ve faaliyetleri ile yanlarında olduğunu, destek olduğunu ifade etti, teşekkürlerini sundu

Cumhuriyet Meclisi Depremle İlgili Hukuki Ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici Ve Özel Komitesi heyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop tarafından kabul edildi.
Şentop görüşmede yaptığı konuşmaya “Sizleri TBMM’de görmek bizim için her zaman büyük bir memnuniyet sebebidir” sözleriyle başladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşanan depremler ile çok büyük bir felakete maruz kaldığını vurgulayan Şentop KKTC’nin ilk anlardan itibaren açıklamaları ve faaliyetleri ile yanlarında olduğunu, destek olduğunu ifade etti, teşekkürlerini sundu.

İsias otel’de yaşanan kayıpların acıyı biraz daha arttırdığını aktaran Başkan Şentop yaşanan bu kayıp karşısında başsağlığı dileklerini iletti.

“Sizin acınız, bizim acımızdır” diyen Şentop, depremde yıkılan binalar ile ilgili soruşturmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.

Çalışmalar kapsamında numunelerin alındığını ifade eden Şentop şüphelilerin bir kısmının tutuklandığını, hala arananların olduğunu vurguladı, Başkan Şentop “Adalet Bakanlığı’mızın da takibi devam ediyor” dedi.

Konu ile alakalı böyle bir komisyonun oluşturulmasının önemini vurgulayan Şentop edinilecek bilgilerin açık ve net bir şekilde halka aktarılmasının önemini vurguladı.
Heyet Başkanı UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da konuşmasında Asrın felaketi yaşandığı andan itibaren KKTC’nin her boyutta Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olduğunu vurguladı, büyük bir seferberlik başlatıldığını ifade etti.

Hasipoğlu “Anvatan Türkiye’nin acısı bizim de acımızdır” dedi. “Biz bir millet iki devletiz” diyen Hasipoğlu birçok devletin yardım ettiğini ancak KKTC’nin yaptığı yardımlarla en çok yardım eden ikinci devlet olduğunun altını çizdi.

Melekler şehri adı altında bin konteynerlik bir köyün kurulduğunu anısmatan Hasipoğlu, 250 adet koteynerin gönderildiğini vurguladı. Hasipoğlu ömürleri boyunca bu acıyı paylaşacakalarını vurgulayarak acıların ve sevinçlerin bir olduğunu ifade etti. “Bu süreçte acıların en büyüğünü yaşadık” diyen Hasipoğlu, 49 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve İsias otelde yaşananın cinayet olduğunu vurguladı.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Hasipoğlu, yürütülen soruşturmalar ve çalışmalarda ciddi kusurların bulunduğunu, yürütülen soruşturmanın hızlı bir şekilde ilerlediğini ve tutuklamaların gerçekleştiğini ifade etti.
Adıyaman’a da gidileceğini ifade eden Hasipoğlu süreci oradan takip edeceklerini ifade etti, “Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı ve adaletine güveniyoruz” dedi.

Sürecin takibi için bir komite kurulduğunu ifade eden Hasipoğlu “Kaybedilen canlar geri gelmiyor ancak geride bıraktığımız aileler buradan çıkacak sonucu ve kararları bekliyor” dedi. Hasipoğlu beklentilerinin Türkiye Cumhuriyeti’nde ki en yüksek ve fahiş cezaların suçu ispat edilen kişilerin aleyhinde verilmesi olduğunu vurguladı, bu sürecin takipçisi olacaklarını yineledi. Hasipoğlu Anavatanın yaralarının sarılma sürecinde millet olarak katkı koymaya devam edeceklerini vurguladı ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Gerçekleşen kabulde, Konya Milletvekili Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem, Afyonkarahisar Milletvekili Deprem araştırma komisyon Başkanı Veysel Eroğlu da hazır bulundu.

Görüşmede UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu Başkanlığı’ndaki heyette; Meclis Başkan Yardımcısı ve Komite Üyesi CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe, Komite Başkan Yardımcısı CTP Girne Milletvekili Ongun Talat, Komite Üyeleri UBP İskele Milletvekili Yasemi Öztürk, UBP Lefkoşa Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, DP Girne Milletvekili Serhat Akpınar, YDP Lefkoşa Milletvekili Talip Atalay ve Bağımsız Gazimağusa Milletvekili Ayşegül Baybars ile KKTC’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ve Meclis Yasama Uzman Yardımcısı Sevi Çağdaş Dayıoğlu yer aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu