EkonomiKıbrısManşetSiyasetSürmanşetTürkiye

TC’den 800 milyon TL’lik katkı müjdesi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, hükümetin Ankara ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kuzey Kıbrıs ekonomisine 800 milyon TL'lik nakit desteği sağlayacaklarını müjdeledi

GIYNIK ÖZEL

Başbakan Ersan Saner, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldi. Başbakan Saner ile Fuat Oktay’ın görüşmesine, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı. Görüşmenin ardından Başbakan Ersan Saner ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısında konuşan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, hükümetin Ankara ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kuzey Kıbrıs ekonomisine 800 milyon TL’lik nakit desteği sağlayacaklarını müjdeledi.

Fuat Oktay’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

“Yeni kurulan KKTC hükümetinin ilk ziyareti Türkiye’ye oldu. İnşallah bu yeni hükümet Kıbrıs Türk halkının sorunlarına çözüm bulmaya ilişkin hayırlı olacaktır. Bir seçim sürecinden geçip Cumhurbaşkanı’nı seçti Kuzey Kıbrıs, önümüzde kocaman bir yıl var ve biz her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Covid-19 salgını döneminde de yine yanınızda olmaya devam ettik ve yine burada da desteğimizin devam edeceğini vurguluyorum. Aşılama dönemi başladı. 2021’e daha iyimser bakıyoruz. Aşılamanın yoğun şekilde başlamasıyla daha iyi bir tablo göreceğiz. Hem turizm ve ekonomik anlamda KKTC’de de bir gelişme yaşanacaktır.”

13. MAAŞLAR İÇİN MÜJDE!

“Ekonomik anlamda KKTC’de de sıkıntılar yaşandı. Hükümeti ve Kıbrıs Türkü’nü rahatlatmak adına kamu çalışanlarının maaş beklentisi var. Başbakan ve heyetiyle bu konuları görüştük. Bu konularda sıkıntı yaşanmayacak. 800 milyon TL’lik bir nakit akışı sağlayacağız. Bütçeye desteğin yanı sıra, savunma harcamaları da dahil olmak üzere bu kaynağı sağlayacağız. Bu bütçenin içerisinde e-devlet sistemin KKTC’de etkin hale getirilmesi için gerekli ödenek ayrılacak. Yarım kalan projelerin bir an öne başlamasını hedefliyoruz. Girne, Lefkoşa ve İskele’de yarım kalan yol projelerinin yanı sıra köy ve kasaba yolları dahil tüm yolların iyileştirilmesi için bu sözümüzü de tutacağız. Acil Durum Hastanesi hizmete girdi. 2021 bütçesi içerisinde 500 yataklı hastane için de gerekli ödeneği sağlayacağız. Ercan Havalimanı’ndaki çalışmalar da tamamlanacak. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs olarak covid-19 süreci sonrasına hazırlanmayız. Havalimanı’nın bir an önce tamamlanarak 7-8 ay içerisinde hizmete açılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Çalışmalarımız sonuna kadar devam edecek. 2021 bütçesi için de heyetler arasındaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bu konuda da gerekli adımlar atılacak. 2021’de çok daha güzel günlerde görüşmeyi diliyorum. Maraş’la ilgili çalışmaların ilk etabı tamamlandı, bir sonraki aşamalar için de gerekli çalışmaları yapacağız.”

SANER: TÜRKİYE’NİN DESTEĞİ OLMADAN CİDDİ YOL KAT EDEMEYİZ

Ersan Saner’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Kıbrıs Türk halkına Anavatanın desteği bizleri mutlu etmiştir. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği olmadan ciddi bir yol kat etmemiz mümkün değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte aynı yolda yürüyeceğiz. Turizm, inşaat ve eğitim sektörünün ardından bilişim adası Kıbrıs imajını yaratacağız.
Bürokrasiyi minimize edeceğimiz ve zaman kaybını ortadan kaldıracağımız gerekli e-devlet altyapısının oluşturulması için atılan adımlara teşekkür ediyorum.”

“2021 YILI İÇİN İÇİMİZ RAHAT”

“Covid-19 salgını mücadelesi devam ederken, sizlerin de katkılarıyla ekonomik performansımızı sağlamak açısından ve sağlık açısından da bize desteklerinizin devam edeceğini görmek, gerek ekonomik anlamda gerek iş yaşamında 2021 yılın da da desteklerin devam edeceğini görmek 2021 yılı için bizim içimizi rahatlatıyor.” diyen Saner, “800 milyon TL’lik katkının ardından 500 yataklı bir hastane müjdesi vermeniz ve nüfusumuzun 3’te 2’sinin aşılanması konusunda bize sağlayacağınız katkılar için Kıbrıs Türk halkı adına sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu