EkonomiKıbrısManşet

Törehan: Netcom World gibi dolandırıcılık sistemlerinin kripto varlıkları kullanması engellenmeli!

Kripto varlıklarla ilgili ülkemizdeki tek eksiğin yasal zemin olduğunu kaydeden Hakan Törehan, güvenilir ellerde bu işin büyümesi halinde kişilere ve ülkeye bir katma değer kazandırabileceğini vurguladı

Netcom World isimli uygulama üzerinden Kuzey Kıbrıs’ta 3 bin civarında kişinin dolandırılması sonrasında, kripto para güvenilirliği konusunda yeniden bir tartışma başladı. 100 Dolar ile 20 bin dolar arasındaki kategorilerden birini seçen yeni üye, parayı yatırıp kripto para hesabını uygulamaya bağlayıp Youtube, Tiktok ya da Facebook üzerinden videolar izleyip beğenerek, görevlerini yerine getirip para kazanmaya başlıyordu. Uzmanlar, kripto para hesabının bu uygulamada sadece sisteme para aktarma maksadıyla kullanıldığına dikkat çekerek, kripto varlıkların bu sistemle bir ilgisi olmadığını da ifade etti.

Kripto varlıkların yatırım ve finans dünyasının geleceği olduğunun altını çizen Miracle Cash&More Direktörü Hakan Törehan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bastığı Amerikan Doları’nı iş dünyası da, normal vatandaşlar da kullanıyor ama uyuşturucu ticareti yapan insanlar da kullanıyor. Dünyanın en büyük uyuşturucu kartellerinden birisi olan Escobar’ın tasarrufunda ne kadar dolar olduğunu hatırlayın. Yani uyuşturucu kartelleri kullanıyor diye Dolar’ın mu suçu var?” diye sordu.

Kripto varlıklarla ilgili ülkemizdeki tek eksiğin yasal zemin olduğunu kaydeden Hakan Törehan, güvenilir ellerde bu işin büyümesi halinde kişilere ve ülkeye bir katma değer kazandırabileceğini vurguladı.  Törehan ayrıca, aylar önce GIYNIK Gazetesi’nin “Dünyaya rezil oluyoruz” başlığıyla manşetine taşıdığı açıklamalarında “geleceğin kripto parada olduğu ve kripto para sektörünün ülkede acilen yasal bir zemine oturtulması gerektiği” uyarısında bulunduğunu da anımsattı.

İlgili haber için tıklayınız!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu