DünyaGenelManşetTürkiye

Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü görüşmeleri NATO karargahında yeniden başlıyor

Türkiye’nin terör örgütlerine mesafe koymadığı için görüşmeleri askıya aldığı İsveç ve Finlandiya ile bugün görüşmeler yeniden başlıyor. Brüksel’deki NATO karargahında yapılacak olan görüşmelere Türkiye’yi temsilen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Burak Akçapar katılım sağlayacak.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşın ardından İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olmak için kapıları çaldı. Ancak iki ülkenin de gerek terör örgütü PKK/YPG gerek ise FETÖ’ye karşı olan tutumlarına karşı Ankara’dan ‘veto’ resti geldi. Terör örgütleriyle iş birliği ve somut adımlar atılması yönelik Ankara’nın çağrısına iki ülke uzun süre sonra cevap vererek somut adımlar attı. Bu adımların ardından askıya alınan görüşmelerin tekrar başlaması adına diplomasi gerçekleştirildi.

ÜÇLÜ ZİRVE NATO KARARGAHINDA

Türkiye İsveç ve Finlandiya bugün Brüksel’de bir araya geliyor. Görüşmede Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Yardımcısı Burak Akçapar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın temsil ederken masada, NATO yetkilileri de yer alacak. Toplantının gündeminde İsveç ve Finlandiya’nın verdiği taahhütleri yerine getirip getirmediği görüşecek.

İSVEÇ HAZIRLADIKLARI YASA TASARISINI HATIRLATTI

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada geçen gün terörle ilgili yeni ceza yasasının mecliste oylanacağını duyurarak “Bu yasayla terör örgütlerine katılmak ve finans sağlamak yasaklanacak” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın, Çavuşoğlu ile Ankara’da yaptığı görüşmeden sonra müzakerelerin tekrar başlayacağı açıklanmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu