ManşetSiyasetTürkiye

Türkiye tercihini 2’nci turda yapacak

Türkiye genelinde milyonlarda seçmen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için sandık başına gitti.

Türkiye genelinde milyonlarda seçmen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için sandık başına gitti.

Türkiye genelinde saat 05.30 itibariyle cumhurbaşkanlığı yarışını 51 ilde Erdoğan, 30 ilde ise Kılıçdaroğlu önde götürüyor.

 

HİÇBİR ADAY YÜZDE 50’NİN ÜZERİNE ÇIKAMADI
 Türkiye’de yapılan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde sandıkların büyük çoğunluğu açıldı. Resmi olmayan verilere göre, cumhurbaşkanı adaylarının tümü yüzde 50’nin altında oy oranına sahip. Anadolu Ajansı verilerine göre saat 05.30 itibarıyla sandıkların yüzde 98,16’sı açıldı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,34, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45.00, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan yüzde 5,24 ve seçimden çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise yüzde 0,4 oy aldı.

MECLİS’TE ÇOĞUNLUK CUMHUR İTTİFAKI’NDA
Resmi olmayan sonuçlara göre Meclis dağılımı da belli oldu. Sonuçlara göre, Cumhur İttifakı yüzde 49,36 oranına ulaştı ve Meclis’e 323 milletvekili göndermiş oldu. AK Parti 267 milletvekili, MHP 51 milletvekili, Yeniden Refah 5 milletvekili çıkardı. Millet İttifakı’nın oy oranı ise % 35,18 oldu ve 211 milletvekili gönderdi. CHP 167 milletvekili, İYİ Parti 44 milletvekili çıkardı. Emek ve Özgürlük İttifakı Meclis’te 66 milletvekiliyle yer alacak. YSP 62 milletvekili, TİP 4 milletvekili çıkardı.

ERDOĞAN: AÇIK ARA ÖNDEYİZ
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Açık ara önde bulunuyoruz” dedi. Erdoğan, seçim sonuçlarının henüz kesinleşmemiş olmasının milletin tercihinin açık ara kendilerinden yana olduğu gerçeğini değiştirmediğini söyledi. Millete bugüne kadar ne dedilerse, bundan sonra da aynı şeyi söyleyeceklerini dile getiren Erdoğan, “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bu anlayışla milletimize önümüzdeki 5 yıl boyunca hizmet etmeyi sürdüreceğimize yürekten inanıyoruz” dedi.

KILIÇDAROĞLU: İKİNCİ TURDA MUTLAKA KAZANACAĞIZ
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne ilişkin CHP Genel Merkezi’nde Millet İttifakı’nın diğer liderleriyle birlikte basın açıklaması yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, Bu seçimi ikinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız. Geçici sonuçlar şunu göstermiştir ki Erdoğan toplumdan beklediği talebi alamamıştır. Biz önümüzdeki 15 gün boyunca bu ülkeye hakkı hukuku ve adaleti getirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu