GenelManşetTürkiye

Türkiye’de benzine zam geldi!

Yurt dışı piyasalarda brent petrol fiyatlarında yaşanan oynaklıklar yurt içinde akaryakıta zam olarak geri döndü. Geçtiğimiz gün benzine gelen 65 kuruşluk indirimin ardından perşembe günü gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam geleceği öğrenildi.

Brent Petrol fiyatlarının Çin etkisi ile geri çekilmesinin ardından benzine dün indirim geldi. Ancak küresel piyasalarda yaşanan dalgalı hareketlenmeler enerji piyasalarını olumuz olarak etkilemeye devam ediyor. Alınan bilgilere göre; bu geceden itibaren benzine yeniden zam gelecek. Amerika’da petrol stoklarının 4 kat artması ve Fed’in para politikası kararları brent petrolün fiyatını aşağı çekerken Çin’den gelecek talep beklentisi fiyatların aşağı inmesine engel oluyor.

ABD STOKLARI ARTTI, EIA BEKLENTİYİ 18 DOLAR AŞAĞI ÇEKTİ

Petrol dün sabah saatlerinde güne yüzde 0,52 azalışla başlamasının ardından 79 bandına oturdu. Dün geceden itibaren yukarı yönlü hareketlenmeler yaşayan petrol fiyatları 82 dolar seviyesine çıktı. Fed’in şahin açıklamalarına rağmen Mart ayından sonra faiz artışlarına devam etmeyeceği beklentisi petrol fiyatlarını desteklerken Çin’in 2 yıl aradan sonra dünyaya açılması fiyatlarda gerilemeye neden oldu.
Diğer yandan ABD petrol stokları beklentilerin üzerinde artış göstererek 4 kat arttı. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) stoklarda yaşanan artış sonrası petrol fiyatlarındaki beklentiyi 18 dolar aşağı çekerek 101,48 dolardan 83,10 dolar indirdi.

ÇİN TALEBİ PATLATACAK KORKUSU

Çin’de yaşanan kapanmaların geçtiğimiz günlerde sona ermesinin ardından ülkede sanayi ve üretim yeniden artması büyük bir petrol talebine neden olacak gibi görünüyor. ABD faiz kararları hava koşulları nedeni ile perakende sektöründe yaşanan sıkıntılar petrol fiyatlarını aşağı çekse de Çin’den gelen talep korkusu fiyatların aşağı inmesine engel oluyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu