KıbrısManşetSağlıkTürkiye

Türkiye’de Hekim başına düşen vaka sayısı 6’dan 15’e çıktı

Biontech firmasının kurucu ortaklarından Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin geliştirdiği koronavirüs aşısı ile Aralık ayında vurulmaya başlanacağı sinyali verildi

Profesör Doktor Derya Unutmaz ve Aile Hekimi Emrah Kırımlı Halk TV’de yayınlanan Can Coşkun’un Haber Masası programına konuk oldu. Biontech firmasının kurucu ortaklarından Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin geliştirdiği koronavirüs aşısını değerlendiren Unutmaz ve Kırımlı aşının Aralık ayında vurulmaya başlanabileceğini söyledi. Donald Trump’ın koronavirüsü erken verilen antikor tedavisi sayesinde yendiğini söyleyen Unutmaz, antikor tedavisiyle hastane yoğunluğunun düşebileceğini ifade etti.

“Aşının etkili olacağı teyit edildi”

Biontech firması tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının etkisinin yüzde 90’a ulaşmış olmasının çok büyük bir oran olduğunu ifade eden Derya Unutmaz, “Birkaç hafta içinde yan etkilerinin neler olacağı belirlenecek” dedi. Onam verilirse aşının Aralık ayında vurulacağını söyleyen Unutmaz, 25 milyon insan için aşı üretileceğinin sinyalini verdi. Unutmaz, aşının yılbaşından itibaren vurulmaya başlanacağını belirtti. İstanbul Tabip Odası’nın “İstanbul’u kapatın” çağrısını değerlendiren Unutmaz, “İbadet yerleri dahil kapalı alanları kapatmamak yayılımı arttırıyor” dedi. Bir hafta uygulanacak bir kapatma ile bile yayılımda frenleme oluşacağının altını çizdi.

“Hekim başına düşen vaka sayısı 6’dan 15’e çıktı”

Aile hekimi Emrah Kırımlı birkaç şehirde ve İstanbul’da 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağına yönelik bu yasağın yetersiz olacağını belirtti. “Kontrolümüz altında olan yaşlı hastaların tedavisi ertelenmiş oluyor” diyen Kırımlı, hastalığı gençlerin yaşlılara bulaştırdığının altını çizdi. “Bu yıl grip olmamayı ümit edeceğiz” diyen Kırımlı, “Bazı insanları aşılayamayacağımızı hem biz hem hastalar kabullendi” dedi. Aile hekimi Kırımlı, İstanbul’da görev yapan 4000 aile hekiminin olduğunu ve günlük tespit edilen 6 hastanın Ekim ayı itibariyle 15’e yükseldiğini ifade etti. Hastalığın aile ziyaretleriyle de yayıldığına dikkat çeken Kırımlı, “Bu ülkenin kültürüne uygun önlemler almalıyız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu