EkonomiManşetTürkiye

Türkiye’de refah payı dahil 2023 Temmuz zammı ile yeni memur maaşları belli oldu

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Haziran ayı enflasyon rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Haziran ayında aylık bazda yüzde 3,92, yıllık bazda ise yüzde 38,21 olarak gerçekleşti.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI İÇİN 6 AYLIK ENFLASYON FARKI KESİNLEŞTİ
Haziran ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 6 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 19,78, enflasyon farkı dahil 6 aylık memur zammı ise yüzde 17,56 oldu.

MEMUR MAAŞ ZAMMI DÜZENLEMESİ MECLİS’E GELDİ
Memur maaşlarına ilişkin düzenleme bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geldi. Teklifi saat 12.00’de AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler Meclis Başkanlığı’na sundu.

MEMUR MAAŞLARI İÇİN 8077 TL SEYYANEN ARTIŞ
En düşük memur maaşını 22 bin 17 TL yapacak düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Tüm memurlara seyyanen 8077 TL’lik bir artış yapılacak.

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşını 22 bin liraya yükseltecek teklifte yüzde 17,55 oranında ve 8 bin 77 TL seyyanen zam uygulanacağını açıkladı.

Güler, “Uzun zamandır yaptığımız çalışmalarda istişareler neticesinde son şekil verildi. En düşük memur aylığının 22 bin liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunduk. Tüm kamu görevlilerinin yılık ücretlerinde enflasyon farkı dahil artışa ilave olarak seyyanen net 8 bin 77 liralık artışı öngörüyoruz. En düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya çıkarılacaktır. Temmuz artış oranı bu şekliyle birlikte yüzde 86’yı bulmaktadır. Kümülatif artış ise yüzde 142 artışı sağlamış olacağız. Ortalama memur maaşı 25 bin 15 liraya çıkarılacaktır. Temmuz artış oranı ortalama yüzde 74’e karşılık gelmektedir. Kümülatif oranı yüzde 129 artışı sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

Güler, “17 maddelik hazırladığımız teklifte kurumlar vergisi ve MTV’de yeni düzenlemeler yapıyoruz, vergi kanunlarımızda yer alan bazı istisnaların kaldırılması yönünde değişiklikler öneriyoruz. Ayrıca vergi kanunlarında yer alan bazı maktu vergi tutarlarının GSYH içindeki paylarının azaldığını dikkate alarak, maktu tutarların güncellenmesine imkan verecek şekilde yetki düzenlemelerini öngörüyoruz. ” dedi.

Güler, bu kanun teklifinde SSK ve Bağkur emeklileri için zam oranının yer almadığını ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu