GenelManşetTürkiye

Türkiye’de seçim gündemi değişti ilk öncelik deprem oldu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ağır yıkıma yol açtığı 11 ilde çalışmalar sürerken AK Parti de seçim gündemini değiştirdi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği söz konusu depremlerin ardından seçim gündeminde ilk öncelik ‘deprem’ oldu.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde ağır yıkıma yol açtı. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği bölgelerde zaman zaman artçı sarsıntılar meydana geliyor. Yetkililer yaptığı açıklamalarda ağır hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarıda bulunurken yaklaşan seçimler öncesinde AK Parti’nin seçim gündemi de değişti.

TEK GÜNDEM DEPREM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti yaşanandepremin ardından seçim kampanya sürecini de tekrar masaya yatırdı. AK Parti’nin hem önümüzdeki dönem hem de seçim kampanya sürecinin öncelikli ana gündem maddesinin deprem olacağı ifade edildi. Deprem bölgesinde önce konteyner kentler daha sonra ise kalıcı konutlar yapılacak. Ayrıca olası İstanbul depremine hazırlık için de harekete geçildi.

AK Parti’nin hazırladığı seçim kampanyası baştan sona yeniden ele alınacak. Kampanyanın içeriğini tamamen deprem oluşturacak. AK Parti kurmayları, “Türkiye’de 6 Şubat’tan sonra çok şey değişti. Artık uzun bir süre depremi ve sonraki süreci konuşacağız. Seçimler de tamamen deprem gündemli olacaktır. Buna göre yeni bir kampanya içeriği hazırlanacak” dedi.

ÜÇ ANA BAŞLIK

Önümüzdeki süreç, seçim kampanya ve seçim bildirgesinde de deprem öncelik olacak. Seçim bildirgesinin ana başlıkları ise şu şekilde oluştu:

  • Depremin etkilediği şehirleri yeniden ayağa kaldıracağız.
  • Yaraları hızla saracağız.
  • Memleketini terk edenleri geri getireceğiz.

Bunlara ilişkin proje ve hazırlıklar toplumla paylaşılacak.

İSTANBUL İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Eş zamanlı olarak İstanbul’a yönelik de adımlar atılacak. Depremin etkilerini azaltmaya dönük çalışmalar hızla hayata geçirilecek.

GERİ DÖNECEKLERE KONTEYNER KENT

Memleketlerine geri dönecekler konteyner kentlere yerleştirilecek. Kalıcı konutların inşa süreci en hızlı şekilde tamamlanacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu