KıbrısManşetSiyasetToplum

Türkiyeli yatırımcıların ‘önü açılacak’

KKTC ile Türkiye arasında sanayi yatırımlarının kolaylaştırılmasına ilişkin anlaşma imzalandı

KKTC ile Türkiye arasında sanayi yatırımlarının kolaylaştırılmasına ilişkin anlaşma imzalandı.

SANAYİ YATIRIMLARI KOLAYLAŞTIRILACAK
“KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti arasında, KKTC’de Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları ile Türkiye Cumhuriyeti İlgili Kanunlarına Göre Kurulmuş Şirketlerin Yapacağı Sanayi Yatırımlarının Kolaylaştırılması Hakkında Anlaşma”, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nda düzenlenen törenle imzalandı. Anlaşmaya, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır imza koydu.

AMCAOĞLU: BU TOPRAKLARDA VAR OLABİLMEK İÇİN ÜRETMELİYİZ
Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada KKTC’nin bu topraklarda var olabilmesi için üretebilmeyi ve katma değeri artırabilmeyi hedeflemesi gerektiğini, bunun da ancak Türkiye ile mümkün olabileceğini söyledi. Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, KKTC’nin hizmet sektörüyle kalkınıp ayakları üzerinde duracağına yönelik bir algı yerleştiğini söyleyerek, son yıllarda Türkiye’nin verdiği destekle sadece hizmet sektörüyle değil üretim ve altyapı sektörleriyle de ekonomiye katkı sağlandığını belirtti. Amcaoğlu, mikro anlamda kendi ihtiyacını üretebilme ve makro anlamda üretim yapma yetisine sahip altyapıların konuşlandırılması anlamında da atılımlar yaşandığını ifade etti.

KACIR: KKTC’NİN SANAYİLEŞMEYE İHTİYACI VAR
KKTC’nin kalkınmasına katkı sunmak adına 1.1 milyar TL destek sağlandığını dile getiren Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’de tecrübe edilen organize sanayi bölgesi (OSB) modelini KKTC’de uygulamak adına adımlar atıldığını söyledi. Türkiye’deki OSB uygulamalarına değinen Kacır, “KKTC’ye nitelikli, planlı, çevreci sanayi alanları kazandırmayı arzuluyoruz” dedi. Kıbrıs Türklerine yatırım alanı açarken, Türkiye’den gelecek yatırımcılara yatırım kolaylığı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Kacır, KKTC’nin sanayileşmeye, sanayinin de KKTC’ye ihtiyacı olduğunu belirtti. Kacır, anlaşmayla finansal destek sağladıkları OSB’lerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye kanunlarına göre kurulmuş şirketlerin KKTC’de yapacakları sanayi yatırımlarını kolaylaştıracaklarını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu