EkonomiGenelKıbrısManşet

TUTDER Başbakan Üstel’i göreve çağırdı

Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği (TUTDER) Başbakan Ünal Üstel’e basın yoluyla gönderdiği çağrıda yerel ürünü koruma adı altında ithalatçıların yıllardır maruz bırakıldıkları şaibeli ayrıcalığa artık son vermesini istedi.

TUTDER Yönetim Kurulu adına “ AÇIK MEKTUP 1” adıyla basılı ve görsel medyaya gönderilen açıklamada Başbakan Ünal Üstel den yurtdışından donmuş parmak patates ithal edebilmek için öncelikle Haspolat’taki özel fabrikadan kimseye satılamayan ne restoranların ne de otellerin satın almak istemediği ürünü özel fabrikanın belirlediği fiyattan satın almak zorunda bırakılmalarına ilişkin yanlışa son vermesi istendi.

İthalatçı firmalardan özel firmalara aktarılan kaynağın sadece bu yıl itibarı ile 8 milyon Türk Lirasını aştığına dikkat çekilen TUTDER açıklamasında devamla “Biz ithalatçılardan birimiz yarın 100 kg donmuş patates ithal etmek istesek Tarım Bakanlığı bize ‘önce Haspaolat’a gidip orada bulunan özel fabrikadan 100 kg patates almak için gerekli parayı ödeyin’ der” anımsatması yapılarak

Başbakan’dan bunun; “ Vurgun Düzeni Mi ? Rant Düzeni Mi ? Ulusal Kaynakları Çöpe Atma Düzeni Mi ? Devletin Sorumluluğunu Özel Sektöre Yıkma Düzeni Mi olduğuna karar vermesi rica edildi.

“ Anlaması Zor Değilmi ? denilerek Başbakan Üstel’in bilgisine getirilen açıklamada devamla bu yöntemle yani zorla ithalatçıya satın aldırılan parmak patateslerin ithalatçı depolarında yer kalmaması nedeniyle parası ödenerek satıcı fabrikanın depolarında tutulduğu anlatılarak ithalatçıya sadece bu yıl için 8 milyon Türk Lirasına mal edilen bu ‘yerli ürünü suni teneffüsle yaşatma çabasının halka 10 lira kilosuna evine götürebileceği patatese kilosu 20 lira ödeme yükü getirdiğine işaret edildi. TUTDER Açıklamasında bilgisine getirdikleri sorunla ilgili Başbakan dan tavır alması istendi.

Başbakan’dan yanıt beklendiği, açık mektup yöntemiyle Başbakanın ve kamuoyunun bilgilendirilmesine devam edileceği ifade edilen TUTDER Açıklaması şu net ifade ile sonlandı:

“Cevabınızın ne olacağını bilmiyoruz ama şunu biliyoruz

BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ

SİZ SORUMLUSUNUZ ”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu