GenelKıbrısManşet

Tutuklu sayısı 6’ya yükseldi!

DEVRİM DEMİR

Mağusa’da 27 Mayıs’ta kurşunlanan Mustafa Zorer Motors isimli iş yeri ile ilgili Mağusa Adli Şube’de görevli polis ekipleri boş durmuyor

Mağusa’da meydana gelen kurşunlama olayında tutuklu sayısı 6’ya yükseldi. Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli şubede görevli polis ekipleri, olayın gerçekleştiği günden itibaren tüm kamera görüntülerini mercek altına aldı. 2 el ateş edilen iş yerine, zanlıların gittiği aracı tespit etti dün itibarıyla tutuklu sayısı 6’ya yükseldi. Kurşunlama olayında kullanılan silah aranırken, zanlılar Selkan Can, Ahmet Erişik, Seymen Çimen, Hüseyin Tulup, Sezen Sezer ve Ertan Yılmaz bugün ek tutukluluk talebiyle yeniden Mağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldılar.
Mahkeme, olayın ciddiyetine vurgu yaparak polis soruşturmasının derinleştiğini belirterek zanlıların 7’şer gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

BİRİ KADIN ALTI TUTUKLU

Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hakan Özçüremez, olayın 27 Mayıs tarihinde saat 03.00 raddelerinde meydana geldiğini anımsattı. Biri kadın altı kişinin tutuklandığı kurşunlama olayının Mağusa’da Büyük Sanayi Bölgesinde meydana geldiğini kaydeden Özçüremez, Mustafa Zorer Motors isimli galerinin vitrin camı ve duvarına toplamda 2 el ateş edildiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak Ahmet Erişik ile Selkan Can’ın önceden tutuklandığını kaydeden polis, Ahmet Erişik’in cep telefonu dökümü incelemelerinde, olayın akabinde Ahmet Erişik’in Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden bir araç ile Girne’de bulunan ve mesele kapsamında halen aranmakta olan bir arkadaşının evine gittiğini ve içerisinde olayda kullanılan tabancanın olduğu turuncu renk spor çantayı zanlı Seymen Çimen’e teslim ettiğinin belirlendiğini anlattı. Polis, Seymen Çimen’in konu ile ilgili itiraf niteliğinde bir ifade verdiğini söyledi.

TABANCA ARANIYOR

Detaylı şekilde araştırma yapan polis, olayın ardından Ahmet Erişik’in Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden bir araç ile Girne’ye aranmakta olan bir arkadaşının evine giderek, içerisinde olayda kullanılan tabancanın bulunduğu turuncu spor çantayı Seymen Çimen’e teslim ettiğini belirledi.
Zanlı Seymen Çimen de itiraf niteliğinde bir gönüllü ifade verirken, polis mesele kapsamında belirlediği bir salon aracı durdurdu ve araç sürücüsü Hüseyin Tulup ile araçta yolcu olarak bulunan Sezen Sezer isimli genç kadını gözaltına aldı. Polise ifade veren Sezen Sezer, turuncu çantayı teslim aldıklarını itiraf etti. Polis şimdi içerisinde en önemli emare olan tabancanın içerisinde bulunduğu turuncu spor çantayı arıyor.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ OLAYI AYDINLATACAK

Soruşturmayı yürüten polis memuru Hakan Özçürümez, kurşunlama olayında mercek altına alınan kamera görüntülerinin incelenmeye devam ettiğini söyledi. Tutuklu sayısının 6’ya yükseldiğini kaydeden Özçürümez, alınması gereken ifadeler olduğunu olayda kullanılan tabancanın arandığını ifade ederek zanlıların 7’şer gün daha soruşturma amaçlı poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu