GenelKıbrısManşetSiyaset

UBP-CTP ‘yazıştı’ sonuç bekleniyor

23 Ocak erken genel seçimlerin üzerinden 23 gün geçti ancak ortada halâ hükümet yok

23 Ocak erken genel seçimlerin üzerinden 23 gün geçti ancak ortada halâ hükümet yok

CTP’ye yazılı metin vererek, koalisyon yaklaşımlarını oraya koyan UBP’ye, bu partinin cevabı da yazılı oldu.

YAZILI TEKLİFE YAZILI CEVAP VERİLDİ… Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan hükümeti kurma görevi alan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun geçtiğimiz Cuma günü CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman başkanlığındaki heyetle ile görüşmesinde sunduğu yazılı koalisyon önerilerine, bu partiden yazılı cevap geldi. CTP’nin parti temel ilkeleri ve seçim sürecindeki vizyon çerçevesinde hazırlanan yazılı metni dün UBP’ye ilettiği öğrenildi. UBP’nin önerilerinin neler olduğu, CTP’nin bunlara karşı verdiği metinde neler yazıldığı bugüne kadar kamuoyuna sızdırılmadı. Ancak, her iki partiye yakın kaynaklar UBP-CTP koalisyonunun çok zor ama imkânsız olmadığı konusunda birleşiyor.

KABİNENİN ADI HAFTA İÇİNDE BELLİ OLUR… 23 Ocak Pazar günü yapılan erken genel seçimlerin üzerinden bugün itibarıyla 23 gün geçerken, hala hükümetin ortada olmaması eleştiriliyor. BRT’de bu eleştirilere cevap veren UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, “Bu hafta içerisinde kabinenin adı konacaktır” dedi. Yaptıkları tüm görüşmelerde, iç meselelerde ve yapılacak reformlarda tüm partilerle bir yakınlaşma gözlemlediklerini aktaran Hasipoğlu, CTP alternatifinin devam ettiğini ifade etti. Hasipoğlu ayrıca, “tüm partilere kapımız açık olmakla birlikte günün sonunda biz de bu hafta biraz acele edeceğiz. Çünkü artık işbaşı yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Başbakan ve UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu da bir açıklamasında öyle veya böyle bir hükümetin kurulacağını, çarşambaya kadar durumun netleşeceğini söyledi.

UBP-DP-YDP ÖNE ÇIKMAYA BAŞLADI… Erken seçimden UBP 24, CTP 18, DP 3, HP 3 ve YDP 2 milletvekili ile çıkarken, bu sonuçlar 8 ayrı koalisyon seçeneğini doğurmuştu. UBP geçen hafta sırasıyla YDP, DP, HP ve CTP ile görüşerek, koalisyon zemini aramıştı. Kamuoyuna her ne kadar da UBP-CTP seçeneği en güçlü hükümet modeli olarak sunulsa da iki taraf da bu ortaklığa sıcak bakmıyor. HP’nin bu kez ‘daha ilkesel’ hareket edeceği söylentileri arasında ise en güçlü koalisyon seçeceği UBP-DP-YDP ortaklığı olarak ortaya çıkıyor. Siyasi kulislerde bu koalisyon olasılığını destekleyenler, UBP’nin bu partilerle en baştan beri anlaşmaya vardığını, sadece ‘prosedürü’ tamamlamaya ve “diğerleri için çabaladık ama olmadı” görüntüsü yaratmaya çalıştığını ileri sürüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu