KıbrısManşetSiyaset

UBP Kurultayı canlı aktarım; Hasipoğlu konuşmasını yaptı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) 22. Olağan Genel Kurultayı, bugün ve yarın Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) 22. Olağan Genel Kurultayı, bugün ve yarın Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Genel başkanlık için 3 adayın yarışacağı kurultay, bugün saat 09.00’da başladı ve yarın oy sayımının ardından tamamlanacak.

Oy verme işlemi bugün 13.00-21.00, yarın ise 09.00-18.00 saatleri arasında yapılacak.

UBP üyesi 16 bin 484 kişinin oy kullanabileceği kurultayda, yaklaşık bin yeni üye ise üyeliklerinin üzerinden 6 ay geçmediği için oy kullanamayacak.

Saat 11.20  Konuşmasını yapan UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu:

“Kıbrıs meselesinde yeni bir vizyon vardır. Kıbrıs meselesi ile ilgili partimiz en son kurultay kararını 2008 yılında almıştır. Artık bildiğiniz üzere müzakere masasında yeni seçilen Cumhurbaşkanı önderliğinde partimizin temellerinin attığı resmi politikamız iki devletli egemen eşitliliğin kabulü doğrultusunda yeni bir resmi pozisyon ortaya koymuştur

Varoluş, özgürlük, egemenlik mücadelemizde BM anayasasında da ifade bulan hakların eşitliği gibi evrensel yüce prensiplere bakarız.

Kıbrıs’ta gerçekçi adil ve sürdürülebilir görüşmelerin başlayabilmesi için Cenevre toplantısında egemen eşitliliğimizin kabul edilmesini istiyoruz. Rum tarafının iradesine tabi olup federasyon müzakerelerine hapsolmaya mahkum değiliz”

Saat 11.17 Divan kurulu başkanlığını yapan Sunat Atun yapılacak olan kurultay öncesi yaptığı konuşmada genel başkanlık seçiminin hayırlı olmasını dileyerek İktidarın en güçlü adayının UBP olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Parti meclisi adayları ve genel başkan adaylarına başarılar diledi

Saat 11.09 Nisabın sağlanmasıyla birlikte UBP genel sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması akabinde UBP genel Kurultayı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Saat 11.05

Özdemir Berova, “genel başkan adaylarının toplanarak Sunat Atun başkanlığında 5 kişilik Divan oluşumu içinde benim adımı da önermişlerdi, Bu bir güven göstergesidir” dedi.

Saat 11.00‘de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’na büyük bir coşku ile giriş yaptı.

Saat 10.53 itibari ile Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanı Binali Yıldırım Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultayına katılmak üzere salona giriş yaptı.

Hasan Taçoy, Faiz Sucuoğlu ve Zorlu Töre yan yana yer aldı.

Saat 10.30‘da Sucuoğlu büyük bir kalabalık ile salona giriş yaptı. Eşi ile birlikte salona giren Ulusal birlik Partisi adayı Faiz Sucuoğlu, “birinci turdan bu işi bitireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Sucuoğlu eşine tam destek vererek, “Birbirimizi güç vererek her zaman yürüyeceğiz. Bu zaman kadar hep yürüdük yürümeye devam edeceğiz. Birlikte çıktık bir yola birlikte de bitireceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu